Kas tundmatu Poola linn saab Eesti jaoks märgiliseks kohaks?

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ja Makedoonia kohtumine alagrupifaasis. Nüüd tuleb sama vastane alistada poolfinaalis.
Eesti ja Makedoonia kohtumine alagrupifaasis. Nüüd tuleb sama vastane alistada poolfinaalis. Foto: Mailis Ollino/Pärnu Postimees

Võrkpalli rahvusmeeskond võitis Euroopa liiga alagrupiturniiril kõik kümme mängu ja juba homme mängitakse Poolas Wałbrzychis peetaval Final Fouri turniiril, mille võitja tagab koha Maailma liigas. Eesti läheb poolfinaalis vastamisi Makedooniaga, kellest alagrupiturniiril saadi kahel korral kindlalt jagu (vastavalt 3:0 ja 3:1 – M. G.), ja esialgu tundus, et neil pole lootustki nelja sekka tõusta.

Ent makedoonlaste mäng läks järjest kindlamaks, turniiri teises pooles alistati kahel korral nii Austria kui ka Iisrael 3:0, Taaniga mängiti 2:3 ja 3:1 ning viimases voorus võideti võõrsil Poolat 3:2 ja 3:1. Nii Makedoonia kui ka B-grupis mänginud Kreeka võitsid alagrupiturniiril seitse mängu, parima teise koha meeskonna selgitamisel sai otsustavaks, et Balkani meeskond kogus 21, kreeklased 20 punkti.

Teise finalisti selgitavad korraldaja Poola, kes osaleb Euroopa liigas oma B-koondisega, ja B-alagrupis kõik kohtumised võitnud Sloveenia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles