Harting püsib vigastusest hoolimata ikka pildil

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Harting.
Robert Harting. Foto: SCANPIX

Kettaheite viimaste aastate kindel valitseja Robert Harting ei saa põlvevigastuse tõttu augusti lõpus Pekingis toimuval MMil tiitlit kaitsta, aga see ei takista sakslast avalikkuse tähelepanu all olemast. Hartingule rambivalgus meeldib ja viimati sekkus ta ägedalt Rahvusvahelist Kergejõustikuliitu (IAAF) tabanud dopinguskandaali.

Varemgi võimalikke dopingutarvitajaid kritiseerinud Harting võttis teised Saksa tippsportlased kampa ja pahandas IAAFiga viimase vähese panuse pärast dopinguvastasesse võitlusesse. «Kallis IAAF, sa reetsid mu ideaalid,» sõnas ta videopöördumises. Ideaalide reetmise all pidas Harting silmas ligi 800 ebanormaalse verenäiduga dopinguproovi varjamist. Kahtlaste näitudega proovid said avalikuks alles pärast nende lekitamist Saksa telekanalile ARD ja Briti väljaandele Sunday Times.

IAAF reageeris andmete lekkimisele valulikult ja selle asemel, et endale tuhka pähe raputada, süüdistas hoopis sõnumitoojaid. Ka Hartingu sõnavõtule oli IAAFil kärmelt vastus olemas. «Kutsume Robertit meie kontorisse ja mõnele võistlusele, et ta saaks oma silmaga näha, millist tööd IAAFi dopingukontrolli osakond päevast päeva teeb. Oleme kindlad, et nad võitlevad dopinguga sama innukalt kui Robert,» seisis IAAFi avalduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles