Peatreener Cretu: püüdsime oma probleeme lahendada jõuga, mitte peaga

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peatreener Gheorghe Cretu meestele nõuandeid jagamas.
Peatreener Gheorghe Cretu meestele nõuandeid jagamas. Foto: Tarvi Pürn/EFV

Eesti võrkpallikoondis sai Euroopa liiga poolfinaalis 0:3 kaotuse Makedoonialt ning jäi finaalist seega eemale.

«Makedoonia näitas algusest peale iseloomu ja lõpuks tegutsesid nad kogu mängu väga kindlalt. Meie seevastu püüdsime oma probleeme lahendada jõuga, mitte peaga ja me polnud täna kannatlikud nagu oleme seni olnud,» sõnas Cretu.

«Makedoonia mängis meeskonnana, meie mitte. Vahel on sellised õppetunnid head, leida uut motivatsiooni. Vahel tuleb spordis kaotada ka sel moel. Ma hoiatasin mehi, et nad tulevad meid murdma. Nende loomuses on alati lõpuni võidelda ja meil on neilt palju õppida. Ka meie näitasime alagrupiturniiril iseloomu, ent mitmed mängud olid meile liiga kerged ja seetõttu ei tekkinud kaotusehirmu kordagi. Täna olime seetõttu uues olukorras. Siin on kohamängud ja lisapinge,» selgitas Cretu.

Juhendaja lisas, et Eesti serv ei töötanud täna ja seetõttu ei suudetud vastast surve alla panna. «Me ei mänginud targalt. Nende mäng on üles ehitatud kahele mehele ja nad saavad palju punkte vastaste vigadest. Sellele vaatamata ei suutnud me nende vastu täna rohtu leida,» lisas Cretu.

«Võtan treenerina kogu süü endale, mina olen peatreener ja pean leidma lahenduse, et neid olukordi ümber pöörata. Täna ma seda ei suutnud.»

Homme kell 18 kohtub Eesti seega pronksimängus Poolaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles