Rait Rikberg: koondise esitustele Euroopa liigas panen hindeks nelja

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rait Rikberg (paremal) tänases kohtumises Poolaga.
Rait Rikberg (paremal) tänases kohtumises Poolaga. Foto: Tarvi Pürn/EFV

Võrkpallikoondise libero Rait Rikberg tunnistas pärast Euroopa liiga pronksimängus saadud 0:3 kaotust, et ühest põhjust selleks on raske leida. Euroopa liiga mänge hindab ta kokkuvõtteks hindega 4.

Rikberg tõdes, et kui poolfinaalis põleti läbi, siis pronksimäng oli emotsionaalselt parem. «Mingid asjad jäävad aga ikka puudu: raskete pallide lahendamine, bloki ja kaitse koostöö, kuhugi on nad selle nädala või paariga ära kadunud, ei oskagi öelda, kuhu. Ei tea, kas füüsiline väsimus või on kellelgi peas mingi möödalaskmine. Midagi on halvasti, aga püüame sellest üle olla,» ütles mängija ja lisas, et mänguplaanist ei suudeta enam kinni pidada.

«Treeneri soov on, et raskeid palle ei peagi kohe maha lööma, vaid need tuleb mängus hoida. Pahasti on siis, kui me selle juures eksime. Väikseid asju, mis on treenerite poolt öeldud, kipume ära unustama. Näiteks servid võrku – meil on lubatud serviga riskida ja lüüa auti palli, aga võrku ei tohi lüüa, nagu meil nii servil kui rünnakul tihti juhtus,» rääkis ta.

«Nüüd on nädal aega puhkust ja siis ettevalmistus EMiks,» lisas sportlane. Koondise mängudele Euroopa liigas tervikuna annaks Rikberg enda sõnul hindeks nelja. «Nagu näha, oli meil tugevam alagrupp kui teine, siit jõudis finaalturniirile kolm meeskonda. Annan hindeks nelja.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles