Video: Norras üllatas jalgrattureid, kaasa arvatud Rein Taaramäed, tank

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norras üllatas jalgrattureid tank
Norras üllatas jalgrattureid tank Foto: Youtube

Möödunud nädalal toimus Norras jalgrattavõistlus Arctic Race, millel osalesid ka kuulsad jalgratturid Alexander Kristoff ja Rein Taaramäe.

Jalgratturid olid valmis, et neil tuleb võistelda staaridega, kuid nad ei olnud valmis selleks, et tuleb võistelda tankiga, edastab The Local.

Jalgratturite võistlustee kulges mööda Setemoeni sõjaväegarnisonist ning sõdurid otsustasid jalgrattureid tervitada, saates nende juurde Leopard 2A4 tanki.

«Kui me saime teada, et see jalgrattavõistlus kulgeb meie lähedalt, otsustasime võistlejaid tervitada. Norra sõjaväe tähtsaimad lahingmasinad on tankid. Meie eesmärgiks oli sportlasi soojalt tervitada ning sõita nendega mõne aja kaasa,» teatas kolonelleitnant Pal Berglund.

Norra kaitseväe pressiesindaja, kolonelleitnant Aleksandr Jankovi sõnul anti jalgratturitele mõista, et sõdurid tahavad neid tervitada.

«Jalgratturid teadsid, et nad sõidavad mööda garnisonist ning neid tervitavad põhja brigaadi sõdurid, kuid nad ei osanud oodata tankitervitust,» lausus pressiesindaja.

Iirimaalt pärit jalgrattur Stephen Clancy, kes sõidab diabeetikutest koosnevas jalgrattaklubis Novo Nordisk, oli sellisest tervitusest väga üllatunud. Ta kirjutas sellest hiljem Twitteris.

Lisaks oli jalgrattasõidu teel jalgrattureid ergutamas sadu sõdureid ning teisi miltaarsõidukeid peale tankide.

Arctic Race teise etapi võitis meeskonna Bora-Argon 18 esindaja Sam Bennett, kes edastas United Healthcare meeskonna sõitjat, teiseks tulnud Frederico Zurlot. Kolmas oli Katusha meeskonna liige Alexander Kristoff.

Arctic Race`i üldvõitjaks sai möödunud pühapäeval lõppenud võistlusel eestlane, Astana Pro meeskonna sõitja Rein Taaramäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles