Mägi: oma tase tuleb välja joosta

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlaste vägi kergejõustiku MMi avapäeval: (vasakult) Rasmus Mägi, Kaur Kivistik, Jaak-Heinrich Jagor ja Grit Šadeiko. Seisab Roman Fosti.
Eestlaste vägi kergejõustiku MMi avapäeval: (vasakult) Rasmus Mägi, Kaur Kivistik, Jaak-Heinrich Jagor ja Grit Šadeiko. Seisab Roman Fosti. Foto: Peep Pahv

Kergejõustiku MM Pekingis algab kuumuses. Eile näitas termomeeter Hiina pealinnas +36 kraadi. Eesti kargevõitu suvega harjunud inimesele on seda paljuvõitu, kuid sportlased – näiteks tõkkejooksja Rasmus Mägi ja seitsmevõistleja Grit Šadeiko – hindavad olusid võistlemiseks heaks. Mägi arutles tippvormi ja niiske kuumuse positiivse kombinatsiooni üle, Šadeiko tunnistas aga otsekoheselt, et soojus on talle meeltmööda ning seega Pekingi palavus teda ei heiduta.

Tiitlivõistlustelt kümme medalit võitnud kettaheitja Gerd Kanteri kõrval on just Mägi võistlusega seotud eestlaste suured ootused. Täna pärastlõunal läbib ta 400 meetri tõkkejooksus esimese ringi. Kui kõik sujub normaalselt, jookseb ta homme samal ajal juba poolfinaalis. Täistabamuse korral näeb teda finaalis teisipäeval.  

Võistluseelsel õhtul sportlaste hotelli esises parklas korraldatud pressikonverentsil – pisikesele Eesti koondisele ei leitud meediaga kohtumiseks hotellis ruumi – jäi Mägi talle omaselt sõnaahtaks ega hakanud eesmärkide üle pikemalt juurdlema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles