Hamilton kordas Schumacheri ja Häkkineni saavutust

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton.
Lewis Hamilton. Foto: SCANPIX

Belgias Spa ringrajal homme peetava vormel-1 sarja etapi kvalifikatsioonis parima aja kirja saanud Lewis Hamilton kordas sellega kahe legendi Michael Schumacheri ja Mika Häkkineni saavutust.

Nimelt ei ole keegi pärast neid mehi suutnud parimat stardikohta välja sõita kuuel etapil järjest. Schumacher tegi seda hooaegadel 2000-2001, Häkkinen oli enne tänast aga viimane mees, kes tegi seda ühe hooaja käigus. Soomlase saavutus sündis 1999. aastal.

Hamiltoni ülekaal oli täna võimas, sest ta edestas isegi meeskonnakaaslast Nico Rosbergi tervelt 0,458 sekundiga. Kolmanda stardikoha välja sõitnud Valtteri Bottas kaotas britile juba 1,340 sekundiga. Neljanda-viienda kohaga üllatasid Romain Grosjean Lotusel ja Sergio Perez Force Indial, täielikult ebaõnnestus ajasõit aga Ferrari meestel Sebastian Vettelil ja Kimi Räikkönenil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles