Killing: nagu Endrekson ütles, siis Taimsoo oli täna sprindikuningas

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõudekoondise peatreener Matti Killing.
Sõudekoondise peatreener Matti Killing. Foto: Liis Treimann

Eesti paarisaeruline neljapaat koosseisus Andrei Jämsä, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo saavutas sõudmise MMil täna poolfinaalis teise koha ja pääses laupäevasesse finaali. Koondise peatreeneri Matti Killingu sõnul õnnestus täna teha võistlusele suurepärane lõpp ning võistkond kannatas eessõudja Kaspar Taimsoo seatud tempo hästi ära.

«See neljane ei ole varasemalt nii võimsat lõpuspurti teinud. Nagu Endrekson ütles, siis oli Taimsoo täna sprindikuningas. Viimase 500 m peal olime kõige kiiremad,» kiitis Killing hoolealuseid. «Lõpp oli aga äärmiselt tihe. Vaid Endrekson oli kohe kindel, et pääsesime finaali. Teised tahtsid ikka ametlikku protkolli näha ja veendusid enda edus alles siis.»

Kui Saksamaa võitis teise poolfinaali kindlalt, siis ülejäänud seltskonnast oli Eesti napilt parem. Näiteks viiendaks jäänud Kanada kaotas Eestile vaid 0,72 sekundiga. «Tänu lainetusele oli algus kõigil krobeline. Sõidu algus meil seekord hästi ei õnnestunud, kuid see-eest õnnestus lõpp. Olümpiapääsme tagamisega on esimene pinge maas. Nüüd tuleb keskenduda finaaliks.»

Neljapaatide finaal on laupäeval Eesti aja järgi kavas kell 15.45!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles