Eesti rannavollepaarid pääsesid U20 EM-il alagrupist edasi

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannavõrkpall.
Rannavõrkpall. Foto: SCANPIX

Küprosel Larnakas jätkuvatel U20 vanuseklassi rannavõrkpalli Euroopa meistrivõistlustel pääesid nii Heleene Hollas/Liisa Soomets kui ka Ragnar Kalde/Karli Allik alagrupist edasi ja jätkavad mängudega 24 parema seas.

Soomets/Hollas alistasid üleeile 41 minutiga slovakitarid Andrea Sandanusova/Lesia Slezakova mõlemas geimis 21:16 ja eile õhtul oldi kodupubliku kurvastuseks 21:17, 21:14 üle Küprose duost Evita Leonidou/Eleni Kolokotronist, vahendas volley.ee.

Õhtul mängiti alagrupi esikohta otsustavas mängus seni samuti kaotuseta olnud Šveitsi duoga Selina Marolf/Dunja Gerson. Hollas ja Soomets haarasid kohe initsiatiivi ja spurtisid 9:4 ning 10:5 juhtima. Pärast seda tegid šveitslannad küll neljapunktilise spurdi, ent meie paar suutis uuesti vastata ning läks 18:15 juhtima. Avageimi võit vormistati numbritega 21:16. 

Teise geimi kallutasid šveitslannad tasavägise alguse järel enda kasuks numbritega 21:10. Otsustavas geimi alguses hoidsid Hollas ja Soomets alguses juhtohje enda käes, ent šveitslannad hakkasid paaripunktilist kaotusseisu tagasi mängima ja jõudsid seisul 8:8 viigini. Võrdne seis oli tablool korduvalt, ent pidevalt oli meie neiudel vastus olemas ja edu haarasid ikkagi nemad. Seda seisuni 11:11, mil järgmise punkti teenisid vastased. Järgnes Hollase ja Soometsa minispurt 2:0, ent kohtumise kolm viimast punkti teenisid Marolf/Gerson. Nemad jõudsid seega otse 1/16-finaali, Hollas ja Soomets peavad sinna jõudmiseks edukalt läbima esimese play-off ringi.

Meesteturniiri avamängus pidid Kalde/Alliku eile tunnistama prantslaste Arnaud Gauthier-Rat/Arnaud Loiseau paremust. Eestlased kaotasid 36 minutit kestnud matši 13:21, 20:22. E-alagrupi teises voorus jäi meie paar täna hommikul 13:21, 7:21 alla leedukatele Artur Vincelovic/Edvins Vaskelisele. 

Otsustavas mängus võideti kodupubliku ees mänginud Charalampos Zorpis/Antonis Liotatise vastu avageim kindala 21:11. Teises geimis näitas Küprose duo aga hambaid ja andis meie meestele kõva lahingu. Seisul 20:19 ja 23:22 oli neil kasutada ka geimpall, ent need õnnestus Allikul ja Kaldel tõrjuda ja lõpuks pandi paremus maksma numbritega 27:25. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles