Eestlane läheb Tallinna Maratonile Guinnessi rekordit tagasi tooma

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2014. aasta Tallinna maraton.
2014. aasta Tallinna maraton. Foto: Sportfoto

13. septembril toimuval SEB Tallinna Maratonil püüab eestlane Marti Medar kodumaale tagasi tuua Guinnessi rekordi maratoni kiireimas läbimises korvpalli põrgatades.

Eelmisel aastal püstitas eestlane Joosep Mooses SEB Tallinna Maratonil rekordi ajaga 3:14:57, mille lõi tänavu 4. jaanuaril ameeriklane Jerry Knox, läbides korvpalliga maratonidistantsi eestlasest 3 minutit ja 31 sekundit kiiremini.

«Pärast 2014. aastal rekordi püstitamist ei olnud esialgu plaani seda aktsiooni korrata, kuid olukorras, kus SEB Tallinna Maratoni rekordaeg on löödud, tekkis plaan Guinnessi rekord siiski kodumaale tagasi tuua,» selgitas idee algataja, Sprite 3x3 tänavakorvpalli sarja korraldaja Reigo Kimmel.

Sel aastal asub rekordit jahtima vaid üks jooksja, Marti Medar, kes üritas rekordit ka eelmisel aastal, kuid pidi liiga kiire algtempo tõttu (21,1 km alla 1:30) leppima lõpuks ajaga 3:44:27. Uue rekordi püstitamiseks on vaja võita aeg 3:11:26. Marti Medar on osav korvpallipõrgataja, olles korvpallitrennis käinud üle 10 aasta. Kuigi jooksmisega hakkas Medar tõsisemalt tegelema alles 2 aastat tagasi, on tal juba pooleteise aasta jooksul õnnestunud saada kuuekordseks juunioride Eesti meistriks erinevatel jooksudistantsidel.

«Kui poolmaratonil isikliku rekordi 1:15:50-ni viinud Marti suudab end esimesel ringil tagasi hoida ja 3:00 või 3:15 tempomeistriga kaasa sörkida, siis on uue rekordi löömine väga tõenäoline,» usub Medari treener Urmas Randma Treeningpartneri klubist.

Maratoni start antakse 13. septembri hommikul kell 9.00. SEB Tallinna Maraton toob kokku üle 20 000 osaleja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles