Reedel tehti Pirital algust purjetamise Baltic Match Race Grade 2 kõrgetasemelise võistlusega

, Eesti Match Race Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Match Race võistlus Pirital
Match Race võistlus Pirital Foto: Eesti Match Race Liit / Keiti Väliste

3. – 6. septembrini toimuvale rahvusvahelisele purjetamisvõistlusele on Tallinnasse kohale kutsutud hetkel maailma match race edetabelis esisajas asetsevad meeskonnad, kellest võiks esile tuua Sam Gilmour Austraaliast, Reuben Corbett Uus-Meremaalt ja Mati Sepp Eestist.

Eelnimetatud kaptenid on mitmeaastase match race 'i kogemusega, võitnud erinevaid Grade 2 regatte ning Gilmour ja Corbett on kutsutud osalema ka World Match Race Tour´i karussellil.

World Match Race Tour kodulehel (www.wmrt.com) kirjeldatakse tuuril osalevaid kapteneid järgnevalt: “World Match Race Touri kaptenid on ühed edukaimad purjetajad maailmas. Nende resümeedest võib leida võite maailma kõige tuntumatelt purjetamisvõistlustelt nagu näiteks America´s Cup, maailmameistrivõistlustelt, olümpiamängudelt ja mitmetelt erinevatelt riikide meistrivõistlustelt”. Hetkel asetseb Gilmour tuuri üldkokkuvõttes kümnendal kohal ja Corbett viiendal kohal. Tuurile kutse saamine on ülimalt keeruline protsess ja sellest unistab iga match race purjetaja, sealhulgas ka Mati Sepp. Loodetavasti juhtub see juba lähiaastail kui World Match Race Tour´il on ka esindaja Eestist olemas ja Eesti saab ka ise ühe tuuri etapi võõrustajaks olla.

Eestis on Grade 2 regatte korraldatud aastast 2009, mil toimus Baltic Match Race Tour´i üks etappidest Pirital. Aastate jooksul on Eestis võistlemas käinud enamus maailma edetabeli esikahekümne roolimehi.

Baltic Match Race 2015 esimesel päeval õnnestus lõpetada pool round robinist, ehk 11 flighti. 

Foto: Eesti Match Race Liit

Laupäeval, 5. septembril on plaan lõpetada round robin. Pühapäeval toimuvad poolfinaalid ja finaalid, kuhu pääseb 4 esimest meeskonda round robini põhjal, mille võitja saab valida endale poolfinaali vastase. Poolfinaalid sõidetakse kahe võiduni ja finaalid kolme võiduni.

Osalevad meeskonnad - number roolimehe nime ees näitab kohta ISAFi (Rahvusvaheline Purjetamise Föderatsioon) Match Race Open edetabelis:

13           Sam Gilmour 
15           Reuben Corbett 
16           Mati Sepp 
32           Antti Luhta 
43           Marek Stanczyk 
78           Lukasz Wosinski 
99           Maxime Mesnil 
145         Alexandr Karboinov 
146         Ville-Veikko Niskanen 
181         Denis Shapovalov 
186         Urmas Niine 
1110      Harles Liiv

Jooksvalt saab võistustel toimuvat jälgida Eesti Match Race Liidu Facebooki lehel www.facebook.com/EestiMatchRaceLiit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles