Hingekriipiv vilekoor Eesti korvpalli mustal pärastlõunal

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti - Belgia.
Eesti - Belgia. Foto: Tairo Lutter

Vile. Hingekriipiv, valus vile. Omadelt omadele, Eesti korvpallifännidelt Eesti korvpallikoondisele. Vile, mis kõlab Riias EM-finaalturniiril Eesti ja Belgia vahelise kohtumise vaheajal, pärast mängu lõppu, aga ka mõni aeg hiljem Riia kesklinna püstitatud fännitelgis. EMi kaks esimest mängu Tšehhi ja Belgiaga on jätnud mulje, nagu pärineks Eesti korvpallimeeskond kusagilt teisest liigast – madalamast liigast. Kummaski kohtumises polnud eestlastel vastuhakuks vähimatki võimalust. Kaks suurt ja selget kaotust.

Kaotada võib mitut moodi. Ilmselt poleks tuhandete Riiga kogunenud Eesti fännide hulgas pettumust, kui nende lemmikmeeskond kaotaks pärast veri-ninast-väljas-võitlust, kuid selliseid võitlushetki pole omade poolt EMI kahe esimese päeva jooksul nähtud.

Mängujärgsetes intervjuudes on mängijad ise olnud üsna nõutud. Näol mõtlik ilme, räägivad nad, et kaotuste põhjal tuleb teha korrektiive, et nende abil olla järgmiseks mänguks paremini valmis. Tore, kuid rong on kahe mänguga juba ammu jaamast minema sõitnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles