Belgia tõestas, et ka eeldatavalt nõrgemal tasub võidelda

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaspars Berzins kohtumises Tšehhiga.
Kaspars Berzins kohtumises Tšehhiga. Foto: Tairo Lutter / Postimees

KORVPALL. Euroopa meistrivõistluste finaalturniiri D-alagrupi turniiril Riias on neli meeskonda saanud võrdselt kaks võitu ja ühe kaotuse.

Eile peeti D-grupis kaks põnevusmängu, kus esimeses olid vastamisi Leedu ja Belgia ning teises Läti ja Tšehhi. Belgia tõestas, et ka paberil nõrgemad on võimelised üllatama, saavutades Leedu üle 76:74 võidu. «Uskusime siiralt, et meil on võimalus ka Leedu vastu, mis siis, et nad on paberil tugevamad. Võitlesime lõpuni, saime oma ühe võimaluse ja kasutasime selle ära,» sõnas Belgia mängujuht Jonathan Tabu.

Viigiseisul 74:74 oli Leedul võimalus peaaegu lõpuni rünnata, kuid Mantas Kalnietis üritas kuus sekundit enne lõppu kolmepunktiviset, ja eksis. Siis sai Belgia kiirelt palliga üle tulla ning koos lõpusireeniga hüpitas Matt Lojeski Sam Van Rossomi mööda visatud palli korvi. Mängu kohtunikud uurisid viimast korvi videokorduselt väga kaua ning lõpuks tegid otsuse, millega kuulutati võitjaks Belgia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles