Galerii: Saksamaa legend lõpetas EMi emotsionaalse hüvastijätuga

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dirk Nowitzki oma võimaliku viimase koondisemängu järel.
Dirk Nowitzki oma võimaliku viimase koondisemängu järel. Foto: SCANPIX

Korvpalli EMil lõppes eile turniir Saksamaa koondisele, kes kaotas napilt 76:77 Hispaaniale ning jäi alagrupis viiendaks. Suure tõenäosusega pidas eile sakslaste särgis oma viimase rahvuskoondise kohtumise legendaarne Dirk Nowitzki, kes tänas pärast mängu rahvast emotsionaalse hüvastijätuga.

Kuigi Nowitzki pole selge sõnaga välja öelnud, et ta enam Saksamaa koondise särki selga ei tõmba, on see paljude korvpalliasjatundjate arvamuse järgi vägagi tõenäoline, sest enne käesoleva aasta EMi mängis ta sakslaste eest viimati 2011. aasta EMil. Ka 37-aastane legend ise käitus eilse kohtumise järel nii, nagu jätaks ta koondisefännidega hüvasti.

Nowitzki tänas publikut kummarduse ja aplausiga, mille jooksul tulid tal ka pisarad silma. Saksamaa fännid tervitasid omalt poolt legendaarset mängumeest seisvate ovatsioonidega ning plakatiga, kus seisis «Aitäh, Dirk».

Hiljem postitas Nowitzki ka oma Twitteri kontole emotsionaalse teadaande, kus seisis nii: «Aitäh selle nädala suure toetuse eest. Aitäh hea hüvastijätu eest. See on hetk, mida ma ei unusta kunagi. Mul on alati olnud au (Saksamaad esindada).»

Nowitzki on Saksamaad koondise eest mänginud juba alates 1997. aastast, medalikapist on tal ette näidata 2002. aasta MMi pronksmedal ning 2005. aasta EMi hõbe. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles