Põlva sai Kehra üle ülinapi võidu

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Käsipalli Eesti meistrivõistlustel võitis Põlva Serviti kodusaalis 27:26 Kehrat. Põneva kohtumise saatuse otsustas Andreas Rikkeni tabamus kümmekond sekundit enne mängu lõppu. Serviti parimana viskas Roman Aizatullov kaheksa väravat. Kaotajate resultatiivseim oli Marko Slastinovski viie tabamusega.

Enne mängu:

Serviti sai hooaja esimeses matšis Põlvas 42:15 jagu Audentesest, kehralased olid samuti kodus 28:19 paremad Arukülast.

Serviti ja Kehra on küll vanad rivaalid, kuid kas vangerdused kehralaste treeneripingil mängupilti muudavad, seda põlvalaste peatreener Kalmer Musting ei tahtnud hinnata. «Praegu oleks ennatlik midagi järeldada, kuigi nende endine ja praegune juhendaja on käsipallis kaua aega koos olnud,» tõdes Musting. «Lisaks kõigele on Kehral ka koosseis mullusest pisut erinev.»

Serviti alistas EHF-i karikasarjas kahel korral Leedu meistri Klaipeda Dragunase ja jõudis järgmisse ringi. «Olimegi keskendunud eeskätt eurosarjale ning seetõttu võib mängijaid enne kohtumist Kehraga tabada pingelangus. Osasid mehi kimbutavad erinevad probleemid ja seetõttu kavatseme koosseisuga varieerida, kuigi loodan, et saame kokku oma parima rivistuse,» lausus Musting. «Meil on septembris tihe graafik ning kuigi sügisesed kohtumised ei pruugi kevadel enam väga palju lugeda, suhtume mängu igipõlise konkurendi vastu täie tõsidusega,» lisas Põlva peatreener.

Kehralaste juhendaja Indrek Lillsoo hinnangul peaks Serviti tänu euromängudele olema eelisseisus, kuid see ei tähenda tema jaoks suurt midagi. «Kuna põlvalastel on esimesed olulised kohtumised peetud, siis nende pallikäsitlus peaks hetkel olema meist parem,» analüüsis Lillsoo. «Teisalt saame pingevabalt tegutseda ja lähme välja võidu peale.»

Lillsoo arvates saavad kohtumised määravaks vanad käsipallitõed. «Mõlemad meeskonnad rõhuvad kaitsele ning üritavad selle pealt ka rünnaku toimima saama. Samuti proovitakse ära hoida vastaste lihtsaid väravaid,» loetles Lillsoo üles sõlmpunktid. «Serviti puhul eeldan seda, et nad lähevad mingil hetkel 5-1 kaitsele, sest nendega taasliitus Mario Karuse,» lisas Lillsoo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles