Korvpalli EM: Läti mängis tähtsas matšis Kreekaga suure eduseisu maha

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti tagamees Dairis Bertans (palliga).
Läti tagamees Dairis Bertans (palliga). Foto: EMMANUEL DUNAND/AFP

Korvpalli EMil on täna kavas kolm mängu, õhtu esimeses pooles peetakse kaks kohtumist, kus jagatakse kohti järgmise aasta Rio de Janeiro olümpiamängude kvalifikatsioonile. Esmalt võitis Kreeka 97:90 Lätit, kuigi meie lõunanaabrid läksid teise poolaja alguses parimal juhul 17 punktiga juhtima. Kell 19.30 läksid vastamisi Tšehhi ja Itaalia, tänane maiuspala ehk Prantsusmaa - Hispaania poolfinaal algab kell 22.00.

Läti tegi Kreeka 37:28 eduseisul 24:0 spurdi ja läks esmalt 52:37 ja siis 56:39 juhtima, aga kreeklased tegid vahe kiirelt tasa ja haarasid neljanda veerandaja alguses taas ohjad enda kätte. Kaks minutit enne lõppu mindi juba 86:75 ette ja Läti enam imet teha ei suutnud.

Yannis Bourousis tõi Kreekale 18, Vassilis Spanoulis lisas 16 ning Nick Calathes ja Giannis Antetokounmpo 15 silma. Lätile tõi Kristaps Janicenoks 22 punkti, Mareks Mejeris ja Dairis Bertans lisasid mõlemad 14 punkti.

Kreeka lunastas seega pääsme järgmisel aastal peetavale Rio de Janeiro olümpiamängude valikturniirile, Läti madistab homme viimase pääsme eest kas Tšehhi või Itaaliaga.

Enne mänge:

2016. aasta Rio olümpiamängude kvalifikatsiooniturniirile pääsevad EMi seitse paremat meeskonda. Poolfinaalidesse jõudnud Leedu, Serbia, Hispaania ning Prantsusmaa on kohad sellega juba kindlustanud, veerandfinaalides kaotuse teeninud meeskonnad peavad aga neljakesi selgitama, kes ainukesena seitsme hulgast välja jääb.

Tänaste vastasseisude võitjad mängivad omavahel 5.-6. koha peale ja pääsevad automaatselt olümpia kvalifikatsiooniturniirile, kaotajad selgitavad viimase edasipääseja 7.-8. koha mängus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles