Postimehe otsepilt: Tallinna Nädala regatt otsustab olümpiapaatide ja purjelaudade Eesti meistrid

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel nädalavahetusel toimub reedest pühapäevani purjetamise Eesti meistrivõistluste otsustav etapp ehk Tallinna Nädala regatt. Pühapäeval toimuvatest võistlussõitudest, mis algavad kell 13, näeb otsepilti Postimees Spordi veebilehelt.

Reedest pühapäevani võistlevad Tallinna Nädala regatil Tallinna Vanasadamas Finni, Laser Standardi, Laser Radiali ja 470 olümpiaklasside, RS Feva ja 29er noorteklasside ning F18 katamaraanide purjetajad, purjelaudurid Techno 293, RS:X ja Formula klassides võistlevad Pirital ning neile koosneb regatt vaid fliidisõitudest.

Kõigis klassides kokku on võistlustulle oodata ligi 150 sportlast. Eestlastele pakuvad regatil konkurentsi Soome, Läti ja Venemaa purjetajad. Teiste hulgas stardivad pea kõigi klasside liidrid Eesti meistrivõistluste sarja arvestuses: Laser Radialil Anna Pohlak (TJK), 29eril Juuso ja Henri Roihu (TJK), RS Feva klassis Jasper Rufus Rytövaara ja Tobias Reiter (TJK). 470 klassis juhivad praegu Ilmar Rosme ja Enely Leipkalns (KJK), kuid pinevat konkurentsi on oodata viimasel etapil osalevatelt Marjaliisa ja Elise Umbilt (Maru). F18 katamaraanil panevad lõpliku jõuvahekorra paika edetabelit juhtivad Jüri Saarnak ja Rasmus Tamre (NYCS), kellel on võrdselt punkte teisel positsioonil oleva tiimiga Andres Laul – Ain Roosma (NYCS).

RS:X klassis juhib Rainer Kasekivi (TPLK), kuid sel nädalavahetusel on stardis ka Rio olümpiapileti lunastanud Ingrid Puusta (NYCS). Formula klassi parim Eesti võistleja on hetkeseisuga Erno Kaasik (TE). Techno 293 purjelaua alla 17 aastaste arvestuses on praegu meistrivõistluste sarja parim eestlane Gregor Schneider (TPLK), alla 15 aastaste seas Raul Mihkel Anton (NYCS).

Esimese fliidisõidu hoiatussignaal antakse reedel kell 15, laupäeval on fliidisõidud planeeritud algusega kell 12 ning pühapäeval fliidisõidud algusega kell 10 ja finaalsõidud algusega kell 12:30. Võistlusseeria jooksul plaanitakse paadiklassidele pidada 9 fliidisõitu ja 2 finaalsõitu või 1 medalisõit, Techno 293 ja RS:X klassidele 9 fliidisõitu ning Formula klassile 15 fliidisõitu.

Võistlusformaat näeb ette ühiseid laevastikusõite kõigile sportlastele, millele järgnevad kas finaalsõidud või topeltpunktid andev medalisõit. Finaalsõidud koosnevad hõbefinaalist, kus purjetavad fliidisõitude seeria paremusjärjestuses 4.-10. koha võistlejad, ja kuldfinaalist, kus võistlevad fliidisõitude 1.-3. koha omanikud ning hõbefinaali võitja. Hõbefinaali tulemus määrab regati lõppkohad 5.-10. kohani ning kuldfinaalis selguvad regati esikolmik ja 4. koht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles