Korvpalli EM: Itaalia võitis kindlalt Tšehhit ja pääses olümpia valikturniirile

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrea Bargnani tänases mängus Tšehhi vastu.
Andrea Bargnani tänases mängus Tšehhi vastu. Foto: SCANPIX

Prantsusmaal Lille'is jätkuval korvpalli EMil võitis Itaalia Tšehhit 85:70. Sellega jääb Itaalia EMil koos Kreekaga jagama 5.-6. kohta, ühtlasi kindlustati pääs 2016. aasta Rio olümpiamängude valikturniirile. Tšehhi kohtub homme 7.-8. koha matšis Lätiga, kes kaotas paar tundi varem Kreekale 90:97.

Pärast tasavägist esimest poolaega võitis Itaalia kolmanda veerandaja 32:17 ja purjetas rahulikult võidusadamasse. Andrea Bargnani tõi Itaaliale 21 punkti, Danilo Gallinari ja Alessandro Gentile lisasid 15 silma. Tšehhile tõi Jan Vesely koguni 26 punkti ja 12 lauapalli, mängujuhi Tomaš Satoransky arvele jäi 12 punkti ja 6 resultatiivset söötu.

2016. aasta Rio olümpiamängude kvalifikatsiooniturniirile pääsevad EMi seitse paremat meeskonda. Poolfinaalidesse jõudnud Leedu, Serbia, Hispaania ning Prantsusmaa on kohad sellega juba kindlustanud, veerandfinaalides kaotuse teeninud meeskonnad peavad aga neljakesi selgitama, kes ainukesena seitsme hulgast välja jääb.

Tänaste vastasseisude võitjad mängivad omavahel 5.-6. koha peale ja pääsevad automaatselt olümpia kvalifikatsiooniturniirile, kaotajad selgitavad viimase edasipääseja 7.-8. koha mängus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles