Terve Hispaania ühe mehe õlgadel

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pau Gasol EMi poolfinaali võitu tähistamas.
Pau Gasol EMi poolfinaali võitu tähistamas. Foto: SCANPIX

KORVPALL. Tänapäeval näeb Euroopa korvpallis üsna harva mänge, kus üks mees viskab 40 punkti, veel vähem tiitlivõistlustel. Euroopa meistrivõistluste esimeses poolfinaalis tõestas Hispaania koondise liider, 35-aastane keskmängija Pau Gasol, et suudab ka sellisel tasemel ja tippmeeskonna Prantsusmaa üle oma meeskonna sama hästi kui üksinda võidule vedada.

Sel EMil on Hispaania koosseis nõrgem, kui viimastel aastatel harjunud oleme: puudu on Pau Gasoli noorem vend, võimas eesliinikaaslane Marc, samuti kolm koondises kandvat rolli mänginud tagameest Ricky Rubio, Juan Carlos Navarro ja Jose Calderon. Turniiri käigus vigastas selga Rudy Fernandez. Hispaanlastel oligi juba alagrupis probleeme, seal saadi kaks kaotust.

Ent siis, kui kõige enam vaja, lülitati järjest mängust välja kaks seni kaotuseta püsinud meeskonda ehk veerandfinaalis Kreeka ja poolfinaalis suursoosik ja tiitlikaitsja Prantsusmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles