Supermatš terendab: Vladimir Klitško võib järgmisel aastal täita suure unistuse

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Klitško enda meistrivöödega.
Vladimir Klitško enda meistrivöödega. Foto: SCANPIX

Raskekaalupoksi praegused kaks maailmameistrit Vladimir Klitško ja Deontay Wilder on omavahel asunud tulisesse sõnasõtta. Praeguseks on juba õhku visatud ka võimalus, et WBC maailmameister Wilder ning WBO, WBA, IBO ja IBFi meistrivööde omanik Klitško lähevad järgmisel aastal omavahel vastamisi.

Esialgu on meestel teised plaanid ning sealt ka sõnasõja algus. Wilder asub enda tiitlit järgmisena kaitsma 26. septembril, kui ta kohtub prantslase Johann Duhaupasiga. 24. oktoobril Tyson Fury’ga kohtuv Klitško leidis aga, et Wilder otsib endale põhjendamatult nõrku vastaseid, kirjutab Boxingnews24.

«Kui Klitško esineb selliste avaldustega, siis võib ta samahästi iseendast halba rääkida. Temal ei tasu kellegi vastastest rääkida, kuna ta ise on juba kümme aastat endale nõrku vastaseid valinud. Ta on võidelnud meestega, kellest pole keegi midagi kuulnud ja kelle nime ei oska keegi hääldadagi. Tema selline jutt paneb muigama,» teatas Wilder.

Mõningate spekulatsioonide kohaselt võib aga juba järgmisel aastal näha Wilderi ja Klitško matši ning seetõttu on hakatud võimalikule duellile ka pinnast ette valmistama. Duhaupasi alistamise korral ootaks Wilderit järgmisena ees kohustulik matš WBC esimese väljakutsuja Aleksandr Povetkiniga või suur tiitlite ühendamise matš Klitškoga. Klitško on juba aastaid rääkinud, et tema unistuseks oleks võita ka WBC meistrivöö ja olla seeläbi kõikide tiitlite omanik.

Praeguseks on ka WBC leerist teada antud, et nema tiitlite ühendamise vastu ei ole ning nemad pooldaksid Klitško ja Wilderi duelli.

«Loomulikult olen ma tiitlite ühendamise matšist huvitatud. WBC tiitli võitmise korral oleks minu käes kõik raskekaalu meistrivööd,» rääkis Klitško sel nädalal Düsseldorfis peetud pressikonverentsil.

WBC maailmameister Deontay Wilder. Foto:
WBC maailmameister Deontay Wilder. Foto: Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles