Andi Noot võitis Norras isikliku rekordiga maanteejooksu

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andi Noot
Andi Noot Foto: Tairo Lutter

Andi Noot võitis täna Norras Mandali linnas toimunud 10 kilomeetri pikkuse maanteejooksu isikliku rekordiga 30.43. Tema varasem tippmark, mille jooksis muulu samas kohas, oli 30 sekundit kehvem. 

Nooda sõber ja konkurent norrakas Erik Udo Pedersen jooksis kogu aeg eestlase selja taga, kuid 500 meetrit enne lõppu ründas Noot teravalt ning sai viimasel 100 meetril juba võitjana finišeerimisele keskenduda, vahendas jooksuportaal.ee.

«Tulin siia kindla eesmärgiga norrakatel seljad prügiseks teha. Tean, et põhimõttekindlus on kõige lollim asi, aga kui ma tõmban ketsi jalga, siis on mul väga kindlad eesmärgid ja põhimõtted, muidu ei jõuaks me mitte kuskile. Kuigi ma ei ole viimane kuu aega eriti jooksnud, vaid metsas rasket füüsilist tööd teinud ja palke loopinud, tundsin ennast täna väga kindlalt,» rääkis Noot Jooksuportaalile.

Ta pidas pool minutit paremat aega võrreldes mullusega väga heaks näitajaks. «Olen valmis hakkama rasket tööd tegema 2016. aasta hooaja suunas,» lisas Noot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles