Vormel-1 sarja uustulnuka konkreetne vastus tiimikorraldusele: ei!

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esiplaanil Max Verstappen, tema järel Carlos Sainz Jr.
Esiplaanil Max Verstappen, tema järel Carlos Sainz Jr. Foto: SCANPIX

navu esimest hooaega vormel-1 sarjas võistlev Max Verstappen demonstreeris eilsel Singapuri etapil, et pole lükata-tõmmata mees. Toro Rosso võistkond andis talle sõidu lõpus korralduse tiimikaaslane Carlos Sainz Jr mööda lasta, kuid jutt jäi lühikeseks.

«Ei!» teatas Verstappen raadiosides ja sõitis lõpuni kaheksandal kohal, Sainz Jr lõpetas tema järel üheksandana. «Max, ole nüüd, tee seda ja lase ta mööda,» keelitas tiim veel raadio teel, kuid hollandlane ei teinud sellestki palvest välja. Võistkonna plaan oli lasta hispaanlasel proovida, kas ta suudab mööduda seitsmendat kohta hoidnud Sergio Perezist. Võistkonna juht Franz Tost kaitses aga seejuures pärast sõitu Verstappeni käitumist.

«Carlose autol olid all uued rehvid, seetõttu leidsime, et ta võiks üritada Perezt püüda. Kuid ta oli liiga aeglane, jäi liiga kaugele ja Maxil oli kokkuvõttes õigus. Ta nägi, et Carlos ei ole võimeline plaani täitma,» selgitas Tost uudistekanalile Sky Sports. «Carlos jõudis Maxist parimal juhul kolme kuni viie sekundikümnendiku kaugusele, kohtade vahetamiseks oleks ta aga pidanud lähemal olema, sest muidu oleks tegu olnud mõttetu käiguga.»

21-aastane Sainz Jr kinnitas, et oleks igal juhul Verstappenile koha tagasi andnud. Käesolevast hooajast on üks selline näide juba võtta, kui Red Bulli sõitja Daniil Kvjat lubas Monaco etapil tiimikaaslase Daniel Ricciardo endast mööda ja lasi austraallasel esikolmikukohta püüda, kuid sai plaani ebaõnnestumise järel koha tagasi. «Oleksin sama teinud, sest olen aumees. Nägime, mida Red Bull Monacos proovis – las värskemate rehvidega mees ehk antud juhul mina vähemalt üritab,» sõnas Sainz Jr.

«Tahtsin vaid võimalust saada, kuid ta ei andnud mulle seda ja ongi kõik. Aga see pole mingi probleem, saame endiselt väga hästi läbi,» kinnitas hispaanlane. «Kui kiivri pähe tõmbame, oleme mõistagi konkurendid. Aga vahel tuleb selleski olukorras võistkonna huvidele mõelda.»

Verstappen tegi Singapuris punktikohale jõudes suurepärase sõidu, kuna stardis jäi tema masin toppama ning hollandlane kaotas seetõttu kohe konkurentidele terve ringi. «Mulle öeldi, et ma Carlose mööda laseksin, aga mu kiirus oli stabiilselt hea olnud ja ma jõudsin eessõitjatele ise aina lähemale, nii et milleks oleksin pidanud ta mööda lubama?» ei näinud Verstappen võistkonna korralduses loogikat.

Vormelifännid on juba asunud Verstappeni «ei» üle nalja viskama, meenutades võistkonna liidri tulemuse nimel koha käest andnud Rubens Barrichellot ja Felipe Massat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles