Kestvusratsutajad naasesid Leedust mitmete esikohtadega

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heigo Rohtla ja Fatas Zanzibaar.
Heigo Rohtla ja Fatas Zanzibaar. Foto: Külli Tedre

Traditsiooniliselt võistlesid mitmed Eesti kestvusratsutajad Leedus Kurtuvenais rahvusvahelisel võistlusel, mille pikim distants oli tänavu 160 km. Erinevates klassides saavutasid esikoha Heigo Rohtla, Ines Beilmann-Lehtonen, Annabel Kaldvee ja Sanna Podekrat.

Heigo Rohtla oli võidukas distantsil 120 km, kus saavutas Fatas Zanzibaaril esikoha 9 võistluspaari hulgas keskmise kiirusega 14,47 km/h. Anne Rohtla ja Jalizza Adamas pidid kolmanda ringi järel katkestama. Samal distantsil oli juunioride ja noorte arvestuses parim meie Annabel Kaldvee, kes finišeerus Nilsson ox-l sekundilise eduga Merilin Kalbre ja Jethro ees. Kolmas koht läks Katrin Metsale ja Filly Bellale. Võitja keskmiseks kiiruseks kujunes 15,41 km/h.

CEI1* 80 km võit tuli samuti Eestisse, kui kolmest paarist tuli kiireima ajaga finišisse Ines-Beilmann-Lehtonen hobusel Local Sunshine, edestades Leedu ja Poola esindajaid enam kui poole tunniga. Tema keskmiseks kiiruseks märgiti 17,75 km/h ning seejuures saavutati ka muide Best Condition auhind. Juunioride arvestuses oli vaid üks startija, kelleks oli meie Sanna Podekrat hobusel Galaxy. Kiirusega 12,79 km/h said nemadki tulemuse kirja.

Kuigi kolm eestlast – Kairit Järv (Nola), Jelena Sbitneva (Quito el Indalo) ja Keiu Oras (Baltimor) – olid stardis ka kõige pikemal rajal – CEI3* 160 km-s, ei õnnestunud neist kellelgi kahjuks rada lõpuni läbida. Kuuest osalejast said tulemuse kirja 2 paari, kellest võidukaks osutus taanlanna Charlotte Kromann-Rasmussen hobusel Ganti, nende keskmiseks kiiruseks kujunes 15, 10 km/h.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles