Kuus Venemaa tippkergejõustiklast põrus dopingukontrollis

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elmira Alembekova Zürichi EMil võitjana finišis.
Elmira Alembekova Zürichi EMil võitjana finišis. Foto: SCANPIX

Venemaa kergejõustik sai taas valusa tagasilöögi, kui vahele jäi kuus venelasest tippkäijat. Patustajate seas on ka valitsev Euroopa meister.

Rahvusvaheline Kergejõustikuliit IAAF teatas eile AP-le, et kõik kuus andsid positiivse dopinguproovi juunis Saranskis, kus sportlastelt võeti võistlusväliseid proove.

Patustajate seas on 20 km valitsev Euroopa meister Elmira Alembekova ning 2013. aasta 50 km MM-hõbe Mihhail Rõžov. Veel jäid vahele 2014. aasta EMi pronks (50 km) Ivan Noskov ja samal EMil pronksi (20 km) võitnud Deniss Strelkov, endine juunioride maailmameister Vera Sokolova ning 2010. aasta Euroopa meister Stanislav Emeljanov.

Seejuures on Emeljanov ka varasemalt dopinguga põrunud ja seega ootab teda tõenäoliselt ees pikk võistluskeeld. Venemaa meedia teatel oli Emeljanovi juunis võetud dopinguproovi B-proov negatiivne, kuid IAAF ei ole seda kinnitanud.

Juulis teatas Venemaa Kergejõustikuliit, et nad jätavad terve käimiskoondise Pekingi MMilt kõrvale, kuna nad kahtlustavad mitmeid sportlaseid dopingu tarvitamises. Samas ei avalikustanud nad toona kuue dopingupatuse nime.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles