Fury tiitlimatšist Klitškoga: vajadusel löön kohtuniku ka nokauti

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tyson Fury (vasakul) ja Vladimir Klitško.
Tyson Fury (vasakul) ja Vladimir Klitško. Foto: SCANPIX
  • Klitško ja Fury tiitlimatš toimub 24. oktoobril Düsseldorfis
  • Fury on senise karjääri jooksul võitnud kõik matšid
  • 39-aastane Klitško pidi viimati kaotuse vastu võtma 2004. aastal

24. oktoobril saab taas näha suurt poksimtši, kui kõige raskemate meeste seas lähevad tiitlimatšis vastamisi WBA, WBO, IBO ja IBFi meistrivööde omanik Vladimir Klitško ning Tyson Fury.

Enne eelseisvat matši on 27-aastane Fury ülimalt enesekindel ning briti sõnul kavatseb ta kõik segajad teelt kõrvaldada. Mitmed poksijad on varasemalt kurtnud, et Klitškoga poksides on kohtunikud andnud eelise ukrainlasele ja seganud sihilikult nende esitust.

Fury on enda sõnul samuti kohtuniku agaraks tegutsemiseks valmis ja sellisel juhul on ta lubanud ka õigusemõistjale korraliku obaduse anda. «Mind ei kõiguta miski. Ma virutan sellisel juhul ka talle ja nii ongi,» teatas Fury BoxingNewsile.

Fury sõnul peab ta eelseisvas kohtumises Klitško kindlasti nokauteerima, kuna kohtunike häältega talle võitu ei kingita. «Matš toimub Saksamaal ja seal ma kohtunike häältega ei võida. Kas tõesti keegi arvab, et võidaksin Saksamaal sealse publiku lemmikut?» küsis Fury. «Vajan võiduks nokauti. Ma saan suure rahapataka nii võidu, viigi kui ka kaotuse korral ning seega kavatsen pakkuda korraliku etenduse.»

27-aastane Fury on karjääri jooksul võitnud kõik 24 matši ning neist 18 nokaudiga. 39-aastase Klitško arvel on 64 võitu, 3 kaotust ning 53 võitu nokaudiga. 24. oktoobri matš leiab aset Düsseldorfis.

Tyson Fury (vasakul) loodab Vladimir Klitško meistrivööd enda valdusesse saada. Foto:
Tyson Fury (vasakul) loodab Vladimir Klitško meistrivööd enda valdusesse saada. Foto: Foto: SCANPIX
Vladimir Klitško (vasakul) ja Tyson Fury sõnasõda hakkab aina hoogu koguma. Foto: SCANPIX
Vladimir Klitško (vasakul) ja Tyson Fury sõnasõda hakkab aina hoogu koguma. Foto: SCANPIX Foto: Bernd Lauter/AP
Vladimir Klitško (paremal) alistas viimati aprillis toimunud tiitlimatšis ameeriklase Bryant Jenningsi. Foto:
Vladimir Klitško (paremal) alistas viimati aprillis toimunud tiitlimatšis ameeriklase Bryant Jenningsi. Foto: Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles