Väsimus murdis Jaapani imemeeskonna

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani ja Šotimaa lahing ragbi MMil
Jaapani ja Šotimaa lahing ragbi MMil Foto: SCANPIX

Inglismaal jätkuval ragbi MMil toodi kahe jalaga maa peale tagasi Jaapani koondis, kes šokeeris avamängus tervet maailma võiduga Lõuna-Aafrika Vabariigi üle. Neli päeva hiljem jäädi kindlalt alla Šotimaale.

Jaapan alustas ka MMi teist mängu hästi, kuid teisel poolajal murduti täielikult ning lõpuks tunnistati šotlaste 10:45 üleolekut. Pärast 34:32 võitu kahekordse maailmameistri LAVi üle oli suur kaotus jaapanlaste jaoks justkui külm dušš.

Üllatuseks seda tulemust loomulikult nimetada ei saa. Eksperdid eeldasid juba enne mängu, et kõigest nelja päeva pikkune taastumisaeg ei ole jaapanlaste jaoks piisav ning seda eilne teine poolaeg ka tõestas.

Võit LAVi üle läks aga ajalukku. Jaapan polnud MMil võitnud ühtegi kohtumist 24 aasta jooksul. Maailma meediakanalid tituleerisid praeguse Jaapani koondise imemeeskonnaks ning nende avamäng on ragbi- ja spordiajaloo üks suuremaid šokke.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles