Video: Kotšegarov tõusis viimaste meetritega Ironman Chattanooga võitjaks

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirill Kotšegarov.
Kirill Kotšegarov. Foto: Priit Simson

Eesti pikamaatriatleet Kirill Kotšegarov sai hakkama võimsa saavutusega, tulles Ameerika Ühendriikides toimunud täispika triatloni MK-etapil esikohale. Põnevas lõpuheitluses Ironman Chattanooga võitjaks kroonitud eestlase lõppaeg oli 8 tundi 8 minutit ja 32 sekundit.

Tennessee jões ujutud 3,8 km järel oli Kotšegarov alles 27. kohal, ent kaotust võitluse liidrile kõigest neli minutit ja kolm sekundit. Hea ratturina tuntud Kotšegarov tõusiski kohe rattaetapi algfaasis esikümnesse ning eestlase osavõtul moodustus peagi kuueliikmeline jälitajate seltskond, kelle ühiseks eesmärgiks oli kinni püüda kolmest ameeriklasest ja ühest sakslasest koosnev liidergrupp.

Esinelik koosseisus Eric Limkemann, T.J Tollakson, Matt Chrabot ja sakslane Stefan Schmid suutsid üle poole 180 km rattadistantsist hoida enam kui kahe minutilist edu, sealt edasi hakkas liidergrupp aga lagunema.

Jooksurajale liikudes oli ameeriklase edu jälitajate ees minut ja 20 sekundit. Tihedas grupis algselt kuuendaks kukkunud, ent peagi kolmandal-neljandal positsioonil liikunud Kotšegarovi vahe liidrite Linkemanni ja Chrabotiga kasvas jooksudistantsi esimesel poolel juba kaheminutiliseks ning hetkeks tundus, et eestlane hakkab esikohakonkurentsist tasapisi välja jääma.

Aga just maratonijooksu teises pooles alles huvitavad sündmused algasid. Esmalt vajus tempos lootusetult ära Linkemann ning kohe tekkisid ka raskused vahepeal esimeseks tõusnud Chrabotil. Sakslase Scmidi abiga hea mineku taastanud Kotšegarov liikus seevastu hoogsalt liidriposisioonile lähemale ning peagi saavutas tõhusalt töötanud Eesti-Saksa tandem Charbotiga visuaalse kontakti.

Viimasele kilomeetrile siirdusid Schmid, Chrabot ja Kotšegarov juba üheskoos. Esimesena murdus kangest kolmikust sakslane ning avanenud finišisirgel pidi võitja saatus otsustama kahe mehe vahel. Võimsas heitluses suutis jõulisemalt liikunud Kotšegarov ennast lõpumeetritel ameeriklasest ette pressida ning elu teine Ironmani võit oli Kotšegarovi jaoks tõsiasi.

Lõppaeg 8:08:32 tähistab ühtlasi nii Kotšegarovi isiklikku rekordit kui ka Eesti läbi aegade teist tulemust täispikal triatlonil. Chattanoogas teiseks jäänud Chraboti edestas Kotšegarov kahe ning kolmandana lõpetanud Schmidi kaheksa sekundiga.

Viimati võitis eestlane Ironman etapi 2014. aasta märtsis, mil Marko Albert oli edukas Uus-Meremaa Ironmanil.

Posted by Fusion Sports US on Sunday, September 27, 2015
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles