MM-sarjast taandunud Leok hoiab Inglismaal kõrget taset

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Motokrossiharrastajatel oli kolmapäeval Holstre-Nõmmel võimalus osa saada treeningpäevast, millel jagas teadmisi ja õpetussõnu Eesti nimekaim krossimees Tanel Leok.
Motokrossiharrastajatel oli kolmapäeval Holstre-Nõmmel võimalus osa saada treeningpäevast, millel jagas teadmisi ja õpetussõnu Eesti nimekaim krossimees Tanel Leok. Foto: Marko Saarm

Kuigi Eesti viimase kümnendi parim krossimees Tanel Leok on tänavu leppinud MM-sarjas juhukülalise rolliga, tõestas ta pühapäeval Rahvuste krossil Eesti koondist kõrgele neljandale kohale aidates, et ka Inglismaa sarja esikolmikus sõites kuulub ta tasemelt jätkuvalt maailma tipu lähistele. 30-aastane mees kavatseb tulevalgi hooajal Inglismaal karjääri jätkata.

«Inglismaa sari on rahaliselt ja koormuse mõistes minu jaoks sobivaim,» sõnas Leok. «Kalender pole nii tihe, reisimist on vähem ning see võimaldab rohkem olla kodus perekonna juures. Loomulikult võiks sõita ka MM-sarja, kuid seal on riskid suuremad ja seepärast peaks ka teenistus olema parem.»

Leoki sõnul kavatseb ta tuleval hooajal siiski vähemalt mõnel MM-etapil osaleda. Ilmselt läheb ta tippsarjas starti hooaja esimeses pooles Euroopas toimuvatel etappidel ning nendel võistlustel saavutatud tulemuste põhjal otsustab, kus ja kui palju sõita. Tänavu osales ta neljal MM-etapil, kuid kõrgetele kohtadele ei jõudnud. Samas tunnetas ta, et kiiruse poolest on ta võimeline sõitma esikümnes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles