Pehrsson selgitab otsuse tagamaid: Londak on praegu Pareikost parem

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgpallikoondise nüüdseks endine peatreener Magnus Pehrsson.
Eesti jalgpallikoondise nüüdseks endine peatreener Magnus Pehrsson. Foto: Jaanus Lensment

Täna hommikul teatas Eesti jalgpallikoondise peatreener Magnus Pehrsson, et väravavaht Sergei Pareiko kohtumistel Inglismaa ja Šveitsiga koondisesse ei kuulu. 38-aastane Pareiko teatas seejärel, et lõpetab tänavuse hooaja lõpus karjääri.

Pehrsson rõhutas, et otsuse tegemine ei tulnud lihtsalt, kuid samas on ta kindel, et tegi meeskonna jaoks parima käigu. «Pärast septembris toimunud laagrit otsustasime, et praegu on meie esinumber Mihkel Aksalu ning teine väravavaht on Pavel Londak. Lisaks tahtsime anda kolmanda väravavahi koha noorele Marko Meeritsale,» ütles Pehrsson. Rootslase sõnul on Londak praegu lihtsalt Pareikost parem ning kolmanda väravavahi koht kindlasti Pareikole motivatsiooni ei pakuks.

«Iga jalgpalluri tase hakkab millalgi langema, see on paratamatu,» arutles Pehrsson. «Kui mina Eesti koondise juurde tulin, oli Pareiko kindel esinumber. Seejärel langes ta Venemaal Nižni Novgorodi Volgas soosingust välja ja oli pikalt mängupraktikata. Seejärel usaldasime teda edasi, kuid oktoobris oli näha, et tema tase on langenud.» Möödunud aasta septembris ja oktoobris mängis Pareiko EM-valikmängudes Sloveenia, Leedu ja Inglismaa vastu. Novembris San Marino vastu sai oma võimaluse Aksalu.

«Tollal oli Pareiko tulevik segane. Lõpuks oli meil hea meel, et ta Levadiaga lepingu sõlmis ning seejärel jätkas ka koondise juures, kus sai võimaluse end tõestada. Nüüd lihtsalt saabus kätte hetk, kus tuli aeg muutus teha. Viimases koondise laagris näitas Londak end väga heast küljest. Lisaks eristab teda Aksalust ja Pareikost see, et tema koduklubi ei mängi liiga tipus ning see annab väravavahile rohkem tööd. Pareiko ja Aksalu ei saa klubi eest end nii palju näidata. Seega pidime suuresti otsustama treeningute põhjal.»

Pareiko esines täna meedias emotsionaalsete sõnavõttudega, kus nimetas Pehrssoni viimase seitsme kuu käitumist ebaausaks. «Mängija ei vaata kunagi suurt pilti. See polegi tema töö. Treeneritena teeme otsuse kogu koondise käekäiku arvesse võttes ning vastutan selle eest täielikult.»

Kuigi Pareiko kinnitas täna Postimehele, et tema koondisekarjäär on läbi, siis ei välistanud Pehrsson, et kutsub vanameistri novembris taas koondise juurde. Novembrikuu otsuse tegemisel lähtub ta taas mängijate hetkevormist. Ehk kui Pareiko Levadia eest hooaja viimastes mängudes särab, siis võib ta oodata veel üht kõnet koondise treeneritelt.

Pareiko ise oli pärast hommikul toimunud Levadia treeningut resoluutne: «Jah. Mängin Levadia eest hooaja lõpuni ning seejärel lõpetan karjääri.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles