Balti liiga üritab tuhast tõusta ja taas Leedu tippe meelitama hakata

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olid ajad: 2000. aastate lõpus said Eesti klubid Balti liigas korduvalt rinda pista ka Leedu tippudega. Uuest hooajast on Tartu Ülikool/Rockil ja kui ta ikka Rockis mängib, siis ka Janar Taltsil (paremal) võimalus seda uuesti teha, ent esialgu kehtib see vaid hooajaeelse karikaturniiri puhul. Teised pildil olijad ehk 2007. aastal Rocki keskmängija olnud Brian Cusworth (nr 9), Tanel Tein ja omaaegne Vilniuse Lietuvos rytase tsenter Marijonas Petravicius on karjääri nüüdseks lõpetanud.
Olid ajad: 2000. aastate lõpus said Eesti klubid Balti liigas korduvalt rinda pista ka Leedu tippudega. Uuest hooajast on Tartu Ülikool/Rockil ja kui ta ikka Rockis mängib, siis ka Janar Taltsil (paremal) võimalus seda uuesti teha, ent esialgu kehtib see vaid hooajaeelse karikaturniiri puhul. Teised pildil olijad ehk 2007. aastal Rocki keskmängija olnud Brian Cusworth (nr 9), Tanel Tein ja omaaegne Vilniuse Lietuvos rytase tsenter Marijonas Petravicius on karjääri nüüdseks lõpetanud. Foto: Margus Ansu

Omal ajal tugeva konkurentsi ja põnevate mängudega siinseid korvpallisõpru rõõmustanud Balti liiga on viimastel aastatel sammunud allakäigutrepil. Sel hooajal tundub tendents jätkuvat, aga korvpallijuhid kinnitavad, et õige pea olukord paraneb ja alates järgmisest hooajast meelitatakse liigas ühel või teisel moel taas osalema ka Leedu tippklubid.

Korvpalliliidu presidendi ja Balti liiga juhatuse liikme Jüri Ratase sõnul kutsutakse alates järgmise aasta septembrist ellu hooaja eel mängitav Balti superkarikas, kus osalevad kolme riigi meistrid ja Balti liiga võitja. Sisuliselt pole tegu millegi uuega, sest eelmise aastakümne lõpus oli Balti liiga karikaturniir samuti väga tugeva koosseisuga. Aasta-aastalt muutusid osalevad klubid aina nõrgemaks ja sel korral jäi see üldse ära.

«Arvestades viimaste nädalate arenguid, liigub asi  ülespoole. Võtsime kindla suuna, et nii Kaunase Žalgiris, Vilniuse Lietuvos rytas, Riia VEF, Kalev/Cramo kui Tartu Ülikool/Rock oleksid tulevikus ühel või teisel viisil liigaga seotud. Kahtlen sügavalt, kas nad teevad kogu hooaja kaasa, aga vähemalt mõned neist võiks vähemalt play-off’ist liituda,» ütles Ratas ja lisas, et liiga muutub ka rahaliselt stabiilsemaks, sest õige pea avalikustatakse uue ja tugeva koostööpartneri nimi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles