Muretsemiseks pole põhjust: Klavanit valikmängude eel vigastus ei vaeva

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan (paremal).
Ragnar Klavan (paremal). Foto: SCANPIX

Eesti jalgpallikoondise kapten Ragnar Klavan jäi eile õhtul kõrvale koduklubi FC Augsburgi Euroopa liiga kohtumisest Belgradi Partizaniga. Kuna Klavanit ei olnud ka Augsburgi pingil, siis see tekitas küsimusi, kas keskkaitsjat võiks enne Eesti koondise EM-valikmänge Inglismaa (mäng peetakse 9. oktoobril) ja Šveitsiga (mäng peetakse 12. oktoobril) segada vigastus.

Siiski selgus peagi, et Klavan ei ole koondise arsti Kaspar Rõivassepa ega ka peatreeneri Magnus Pehrssoniga ühendust võtnud ehk vigastus meest ei vaeva. Postimehele teadaolevalt antigi Klavanile eilses mängus lihtsalt puhkust.

Eestlase mängukoormus on viimasel ajal olnud üsnagi suur ja nii pidas Klavan näiteks septembrikuu jooksul koguni seitse täiskohtumist, kui ta esindas kahes valikmängus Eestit, käis neljal korral väljakul Bundesligas ja korra Euroopa liigas.

Samas ei ole mängude graafik lähiajal ka lihtsamaks minemas, kuna juba pühapäeval ootab Augsburgi ees Bundesliga matš Leverkuseni Bayeriga. Seejärel kohtub Eesti koondis 9. oktoobril Inglismaaga ning 12. oktoobril Šveitsiga. 17. oktoobril on Augsburg taas võistlustules Bundesligas (mängitakse Darmstadtiga), 22. oktoobril Euroopa liigas (mängitakse AZ alkmaariga), 25. oktoobril Bundesligas (mängitakse Dortmundi Borussiaga), 28. oktoobril Saksamaa karikasarjas (mängitakse Freiburgiga), 31. oktoobril taas Bundesligas (mängitakse Mainziga) jne.

Augsburgi tänavune hooaeg on seni kulgenud üsnagi kehvalt ning Bundesligas on seitsme mänguga kogutud vaid neli punkti, mis annab tabelis 16. koha. Euroopa liigas on Augsburg kaotanud aga mõlemad kohtumised. Ka Klavani hooaeg on seni olnud heitlik. Kui teda on valitud näiteks Bundesliga vooru sümboolsesse koosseisu, siis samas on tema eksimustest suutnud vastased lüüa ka väravaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles