Eesti rahvuslike aarete paar

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dina Ellermann ja Akvarel.
Dina Ellermann ja Akvarel. Foto: Albert Truuväärt

RATSUTAMINE. Sel nädalavahetusel toimuval suurel Tallinn International Horse Show’l astub kodusele areenile ka Eesti rahvuslikuks aardeks kutsutav Akvarel, kes sõidab paaris Eesti ühe parema koolisõitja Dina Ellermanniga. Lisaks tublile hobusele ootas ka särav Ellermann innukalt just kodupubliku ette astumist: «Muidugi on see eriline! Ma ei vahetaks seda tunnet millegi vastu, see on nii fantastiline!»

Eestil on viimastest aastatest ette näidata kaks tipptasemel koolisõitjat, kuid Saku suurhallis läheb neist starti ainult 34-aastane Ellermann, kes istus hobuse selga juba rohkem kui 20 aastat tagasi. Algul polnud noorel hobulembelisel piigal aga üldsegi plaanis koolisõitjaks hakata, pigem kiikas ta takistussõidu poole.

«Mulle meeldis väga hüpata nagu ikka kõigile alguses – takistussõit on ju põnevam. Ja hiljuti sain ühes raadiointervjuus teada, et mu esimene treener lootis, et minust saab hoopis kolmevõistleja. Aga et hobust paremini hüppama saada, hakkasin rohkem nikerdama koolisõidu kallal, sest see on kõigi ratsaspordi alade aluseks. Ja tasapisi läks nii, et tulemused tulid paremad just koolisõidus,» meenutas Ellermann, kuidas ta oma armastuse hüppamise vastu teise ala vastu välja vahetas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles