Tour de France’i võitja dopinguproovid pandi kümneks aastaks hoiule

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tour de France'i kahekordne võitja Chris Froome.
Tour de France'i kahekordne võitja Chris Froome. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Jalgrattaliit UCI teatas, et nad säilitavad Tour de France’i tänavuse võitja Chris Froome’i ja ülejäänud esiviisikusse jõudnud ratturi dopinguproovid järgnevaks kümneks aastaks, et neid vajadusel uuesti testida.

Dopinguproove säilitatakse pikaajaliselt, kuna aastate möödudes ja tehnoloogia arenedes on võimalik testimise käigus leida aineid, mida näiteks aastaid tagasi ei olnud võimalik avastada, kirjutab The Guardian.

«UCI, Jalgratturite Antidopinguagentuur ja Prantsusmaa Antidopinguagentuur jõudsid kokkuleppele dopinguproovide hoiustamsie osas, et neid saaks tulevikus uuesti testida. Viie parima ratturi proove säilitatakse kümme aastat, et neid vajadusel uuesti testida,» seisis avalduses.

Üldarvestuses jõudsid tänavusel tuuril Froome’i kõrval esiviisikusse veel Nairo Quintana, Alejandro Valverde, Vincenzo Nibali ning Alberto Contador.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles