Button võib Schumacheri ja Barrichello ees kerkida F1 sarja rekordimeheks

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jenson Button (keskel).
Jenson Button (keskel). Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarjas võib peagi uue võimsa rekordi püstitada Jenson Button, kellest võib mõne aja pärast saada läbi aegade kõige rohkem starte teinud mees.

35-aastane Button sõidab tänavu McLareni meeskonnas ning hetkel on tal kuninglikus võidusõidusarjas tehtud 279 starti, millega ta hoiab enim starte teinud meeste edetabelis kolmandat kohta. Kuna hooaja lõpuni on jäänud veel mõned etapid, siis 2015. aasta lõpuks peaks see number eelduste kohaselt olema koguni 284. Alles hiljuti teatas McLaren, et Button jätkab nende ridades ka järgmisel hooajal, kui on kavas 21 võistlust. Eeldusel, et Button läheb neist kõigil starti, jõuab tema startide arv 2016. aasta lõpuks numbrini 305.

Portaali motorsport.com andmetel jääb siis Buttonil vaid kolm võidusõitu puudu, et viigistada legendaarse Michael Schumacheriga, kelle arvel on 308 starti. Kuna värskelt 2016. aastaks lepingu sõlminud Button on oma viimastes sõnavõttudes andnud mõista, et sooviks jätkata ka ülejärgmisel aastal, siis sellise stsenaariumi korral mööduks ta Schumacherist. Lisaks oleks tal sõltuvalt 2017. aasta kalendrist võimalik seis viigistada või koguni mööduda Brasiilia sõitjast Rubens Barrichellost, kellel on motorsport.com andmetel enim starte teinud sõitjana kirjas 326 starti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles