Avo Keel loodab ühe mängu faktorile ja Horvaatia vanakestele

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peatreener Avo Keelt kanti 2011. aasta finaalturniiril Portugali alistamise ja alagrupist edasi pääsemise eest õlgadel.
Peatreener Avo Keelt kanti 2011. aasta finaalturniiril Portugali alistamise ja alagrupist edasi pääsemise eest õlgadel. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Eesti võrkpallikoondis pääses kolmandat korda Euroopa meistrivõistluste finaalturniirile, homses esimeses alagrupimängus minnakse vastamisi Itaaliaga. Kahel varasemal korral ehk 2009. ja 2011. aastal oli koondise eesotsas Avo Keel, kes ootab nüüdki huviga, kuidas omadel läheb. Keel toob välja ühe asja, mis võib nii-öelda nõrgematele meeskondadele täielike tippude vastu edu tuua: ühe mängu faktor ehk see, kui edasipääs sõltub ainult ühest kohtumisest, mitte seeriast.

«Mõtted keerlevad juba selle turniiri lainel, viimasest neljast EMist kolmel on Eesti mänginud, see on päris kõva näitaja,» leiab koondise eelmine peatreener ja analüüsib meie võimalusi tugevate Itaalia ja Prantsusmaa vastu. «Kui me mängiksime Itaalia või Prantsusmaaga pikema seeria, poleks meil varianti, ent kui kõik on ainult ühes kohtumises kinni, võib edu saata meidki,» räägib Keel.

«Ajaloos sobrades saab paralleeli tõmmata 2009. aasta valikturniiri Poola mänguga, kui Eesti edasipääs sõltus samuti vaid ühest mängust,» meenutab Keel. «See annab võimaluse, kui ise mängime hästi ja vastane veidi kehvemini ning eks õnnel on samuti oma osa. Igal juhul teeb see olukorra huvitavaks,» jätkab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles