Hispaania õigusemõistjad ei halastanud: Messi peab kohtu alla minema

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lionel Messi.
Lionel Messi. Foto: SCANPIX

Hispaania kohus otsustas, et Barcelona jalgpalliklubi staar Lionel Messi peab ikkagi koos isa Jorgega kohtu alla minema. Vutiperekonnale pannakse pahaks maksudest kõrvalehoidmist ja kuigi süüdistajad palusid noorema Messi kohtumõistmiselt kõrvale jätta, siis kohtunik otsustas palve tagasi lükata.

Perekonda süüdistatakse nelja miljoni euro suuruse summa Hispaania riigile maksmata jätmises ja maksuameti-poolsed advokaadid nõuavad nii Messile kui ka tema isale 22 kuu pikkust vanglakaristust. Messid eitavad oma süüd täielikult.

Messi esindajad väitsid, et pallur pole oma elust minutitki kulutanud erinevate lepingute lugemisele või analüüsimisele ja ei saa seega maksudest kõrvalehoidmisega seotud olla - paberimajandusega tegeles isa. Kohtuniku hinnangul leidub siiski märke, et kuriteost oli teadlik ka Lionel Messi.

Kohtuistungi kuupäeva pole teatavaks tehtud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles