Piltuudis: Wayne Rooney auhinnaline kuldne jalgpallisaabas

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wayne Rooney ja Sir Bobby Charlton.
Wayne Rooney ja Sir Bobby Charlton. Foto: SCANPIX

Inglismaa jalgpallikoondise ründaja Wayne Rooney ei saa küll pisivigastuse tõttu tänases EM-valikmängus Eestiga inglasi aidata, kuid astub sellegipoolest korraks Wembley murule.

Oktoobris lõi Rooney penaltist mängus Šveitsiga oma koondisekarjääri 50. värava ja tõusis sellega inglaste kõigi aegade suurimaks väravakütiks. Senine rekordiomanik Sir Bobby Charlton annab sel puhul Rooneyle tänase mängu eel üle vastava auhinna, milleks on kuldne jalgpallisaabas. Rooneyl kulus 50 väravani jõudmiseks 107 mängu, Charlton lõi oma 49 väravat 106 mänguga.

Isegi kui Rooney enam Inglismaa eest ainsatki väravat ei lööks, ei peaks ta lähiajal kartma, et keegi temalt rekordi üle võtab. Üle 20 värava ei ole Inglismaa särgis löönud ükski praegune tegevmängija peale Frank Lampardi (29), Peter Crouchi (22) ja Steven Gerrardi (21), kuid need mehed enam koondisekandidaatide ringi ei kuulu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles