Jeets Akropolise rallil: paras ellujäämiskursus

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Jeets Akropolise rallil
Raul Jeets Akropolise rallil Foto: Rando Kall

Laupäeval algas selle aasta eelviimane FIA ERC autoralli meistrivõistluste etapp, Akropolise ralli Kreekas. Ralli avapäeval sõideti kaks kiiruskatset ja MM-Motorsport meeskonna Ford Fiesta R5 autoga sõitvad Raul Jeets ja Andrus Toom on kuuendal kohal.

Laupäeva hommikul sõideti ralli kvalifikatsioonikatse, kus Jeets ja Toom näitasid seitsmendat aega. Ralli keskuse ümbruses sadas viimastel päevadel palju vihma ja see muutis savipinnasel olevad mägised katsed väga mudaseks ja libedaks. Esimest katset lühendati just nende ekstreemsete olude tõttu 43,19 kilomeetri pealt 24,33 kilomeetrini. Teine katse oli sama, mis esimene, kuid sõideti juba pimedas.

Jeets ja Toom näitasid mõlemal katsel kuuendat aega ja on samal kohal ka üldarvestuses. Rallil liidrile, Škoda Fabia R5 autoga sõitvale kohalikule Lambros Athanassoulasele kaotavad nad 1.20,3.

«Täna oli paras ellujäämiskursus, olud olid väga keerulised. Tee oli ülimalt libe ja kohati oli ikka kõvasti tegemist, et rajal püsida, seda isegi väga väikese hoo juures. Valisime nendes oludes turvalise ja kindla tempo, mis õigustas ennast ja oleme rahul. Teine katse oli samuti keeruline, kuid eeliseks oli see, et siis juba teadsime, kui libe see katse on. Keerulisemaks tegi selle aga pimedas sõitmine,» rääkis Jeets pärast Akropolis ralli avapäeva.

«Homme on uus päev ja olud kindlasti lihtsamad ei ole. Ralli ja selle katsed on ikka väga lahedad, kiired, keerulised ja libedad ning just seda ootasimegi, see on ikka väga legendaarne ralli ja meie naudime seda täielikult.»

Pühapäeval sõidetakse seitse kiiruskatset, ralli algab kell 7.58 esimese katsega ja Seajets Akropolis ralli poodium on kell 17.40.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles