Pohlak: oleme koos paljude alaliitudega andnud enda toetuse Platinile

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Pohlak.
Aivar Pohlak. Foto: Mihkel Maripuu

Sel nädalal langetas Rahvusvahelise Jalgpalli Liidu FIFA eetikakomisjon ostuse, millega eemaldati FIFA president Sepp Blatter ja Euroopa Jalgpalli Liidu UEFa juht Michel Platini 90 päevaks ametist.

Postimees uuris Eesti Jalgpalli Liidu presidendilt Aivar Pohlakult, mida tähendab antud otsus rahvusvahelises plaanis jalgpalli jaoks ning millist mõju võib see Eestile avaldada.

Millist mõju selline otsus jalgpallimaailmale avaldab?

Jalgpall erineb poliitikaelust selles mõttes, et meie mänguga seotud asjaolud saavad küll avalikus ruumis palju tähelepanu, kuid reaalsed otsused sünnivad konkreetses ja hästi tajutavas ruumis, sest FIFA-sse kuulub veidi üle 200 ja UEFA-sse 54 liiget. Mis tähendab, et meedia kaudu saab määrida ala ja tema juhtide mainet, kuid nende käest ei saa võtta usaldust ruumis, kus käib tegelik jalgpallielu. Inimesed suhtlevad ju üksteisega pidevalt ja teavad, kes on kes ja milline tema tegelik tähendus ja roll. Tahan eelnevaga öelda, et on kaks erinevat jalgpallimaailma ja otsuse mõju neile on väga erinev ja et muuhulgas viib juhtunu mõtted avaliku ruumi toimimisele ja selle, kuidas kõnealust ära kasutatakse, kes seda teevad ja miks.

Kui palju on Eesti Jalgpalli Liit ette vaadanud veebruaris toimuvatele FIFA presidendi valimistele?

Oleme koos väga paljude teiste rahvuslike alaliitudega andnud Michel Platini´le toetuse tema valimiseks FIFA presidendiks. Loomulikult võib juhtunu avaldada, eelkõige läbi juriidiliste tähenduste, mõju valimistele, aga usun, et leiduvad ka juriidilised lahendused. Küllap lähinädalad annavad olukorrast selgema pildi.

Mida tähendab antud  otsus (Platini ametist kõrvaldamine 90 päevaks) Eesti jaoks, kes soovib korraldada 2018. aasta UEFA Superkarika mängu?

Nende asjade vahel puudub seos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles