Räikkönenile määratud karistus kergitas Mercedese maailmameistriks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikkönen Sotši etapil.
Kimi Räikkönen Sotši etapil. Foto: SCANPIX

Sotši vormel-1 etapi kohtunikud karistasid tänase võistluse viimasel ringil avarii põhjustanud Kimi Räikköneni ajatrahviga ning see tähendab, et Mercedese võistkond kindlustas endale tiimide MM-tiitli.

Räikkönen sõitis viimasel ringil kolmandat kohta jahtides otsa kaasmaalasele Valtteri Bottasele, kelle Williams lendas selle tagajärjel rajalt välja. Räikkönen ise lõpetas sõidu katkise autoga viiendana, kuid kohtunikud lisasid tema ajale 30 sekundit ja see kukutas soomlase lõpuks kaheksandaks.

Kuna etapivõitja Lewis Hamilton tõi Mercedesele 25, Sebastian Vettel aga Ferrarile teise koha eest 18 ja Räikkönen lisaks kaheksanda koha eest neli punkti, kasvas Mercedese edu võistkondlikus arvestuses Ferrari ees veel kolme punkti võrra ning seega on nad neli etappi enne hooaja lõppu üldtabelis juba püüdmatud. Mercedesel on nüüd 531 ja Ferraril 359 punkti ehk 172 punkti hõbenooltest vähem, maksimaalselt on aga tiimil ühelt etapilt võimalik saada 43 punkti.

Kui peakski juhtuma ime ja Ferrari peaks saama kõigil neljale allesjäänud etapil kaksikvõidu ning mõlemad Mercedesed jääma punktita, oleks edu ikkagi Mercedestel, sest Ferraril pole enam võimalik nende tänavusele etapivõitude arvule järele jõuda. Võistkondlikuks maailmameistriks tuli Mercedes ka mullu.

Sõitjate arvestuses on Hamiltoni edu Vetteli ees 66 punkti, täna tehnilistel põhjustel katkestanud Nico Rosberg jääb maha juba 73 punktiga. Hamiltonile oleks MM-tiitel kokku kolmas ja järjestikku teine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles