Kuidas Serbiast jagu saada: hea serv ja soomlaste abikäsi

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võrkpallikoondise treening Busto Arsizios. Henri Treial (vasakul) koos Ardo Kreegi ja Keith Pupartiga.
Eesti võrkpallikoondise treening Busto Arsizios. Henri Treial (vasakul) koos Ardo Kreegi ja Keith Pupartiga. Foto: Tairo Lutter

Euroopa meistrivõistluste finaalturniiril alagrupist edasi pääsenud Eesti võrkpallikoondis reisis eile Torinost Busto Arsiziosse, kus play-off'is kohtutakse täna Serbiaga. See on Eesti koondise jaoks ajaloos teine kord EMil play-off'i pääseda, ka aastal 2011 jõudis Eesti 12 sekka, kus kaotati Bulgaariale 0:3.

Meeskond pidas eile õhtul Busto Arsizios Pala Yamamay spordihallis ka treeningu, mida viisid läbi abitreener Rainer Vassiljev ja füüsilise ettevalmistuse treener Mirko Fasini. Peatreener Gheorghe Cretu ja statistik Alar Rikberg jäid hotelli videoid analüüsima. Trennist tagasi jõudes toimus videokoosolek ja vastase analüüs anti meestele edasi. Veel teine koosolek toimus mängupäeva hommikul. Koondise hotell asub Vareses, kust mängusaali on 45 minuti pikkune bussisõit. Et tänahommikune treening pidi toimuma väiksemas saalis, ent samuti Busto Arsizios, otsustati see ära jätta. «Et mängijaid säästa, ja kuna mängusaali poleks saanud, oli see mõistlik,» kommenteeris Vassiljev.

Rainer Vassiljevi sõnul on serblaste nõrgim koht vastuvõtt. «Sel turniiril on neil olnud probleeme vastuvõtuga, nii hüppelt serviga kui planeerivaga. See annab lootust, et kui me suudame oma esimest puudet kontrollida ja neid mõjutada, siis kohe kaovad ära temporündajad, kes on neil hästi distsiplineeritud. Eesmärk on tempomehed võrgust välja saada ja siis nurgast korrektset kaitseblokki mängida,» selgitas Vassiljev. See tõi edu ka Horvaatia vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles