Inglismaa võit Leedu üle tagas Eestile alagrupis neljanda koha

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inglismaa oli Leedust 3:0 parem ja aitas eestlastel seega säilitada grupis neljanda koha.
Inglismaa oli Leedust 3:0 parem ja aitas eestlastel seega säilitada grupis neljanda koha. Foto: SCANPIX

Jalgpalli EM-finaalturniiril peeti täna viimase vooru kohtumised veel kolmes alagrupis. EMile pääsu kindlustasid Venemaa ja Slovakkia, Inglismaa võit Leedu üle tähendas aga, et hoolimata 0:1 kaotusest Šveitsile lõpetas Eesti oma alagrupi neljanda kohaga sama palju punkte kogunud Leedu ees.

Eesti alagrupis piisas Sloveeniale play-off'i viiva kolmanda koha kindlustamiseks 2:0 võidust San Marino üle, väravad lõid Bostjan Cesar ja Nejc Pecnik. Inglismaa oli võõrsil mitmete põhimeeste puudumisest hoolimata 3:0 parem Leedust ja lõpetas valikturniiri täisedu ehk kümne võiduga kümnest mängust. Tabamused said inglastest kirja Ross Barkley ja Alex Oxlade-Chamberlain, teine värav märgiti Leedu väravavahi Giedrius Arlauskise omaväravaks.

Venemaa oli G-grupis kodus 2:0 parem Montenegrost, väravad lõid 33. minutil Oleg Kuzmin ja 37. minutil penaltist Aleksandr Kokorin. Rootsi oli küll kodus tänu Zlatan Ibrahimovici ja Erkan Zengini tabamustele samuti 2:0 üle Moldovast, ent Venemaa edestas neid kahe punktiga ning pääses otse EMile, Rootsi peab pääset püüdma play-off'i kaudu. Sama grupi kolmandas mängus oli esikoha juba varem taganud Austria 3:0 parem Liechtensteinist, ühe värava lõi Marko Arnautovic ja kaks lisas Marc Janko.

Slovakkia oli C-grupis 4:2 parem Luksemburgist, kaks väravat lõi Marek Hamšik ning ühe lisasid Adam Nemec ja Robert Mak. Samuti edasipääsulootust omanud Ukraina kaotas kodus Mario Gaspari väravast 0:1 Hispaaniale ning peab EM-piletit püüdma play-off'is. Kolmandas selle grupi mängus tegid Valgevene ja Makedoonia 0:0 viigi.

E-grupi lõppseis: 1. Inglismaa 30 p, 2. Šveits 21 p, 3. Sloveenia 16 p, 4. Eesti 10 p, 5. Leedu 10 p, 6. San Marino 1 p

C-grupi lõppseis: 1. Hispaania 27 p, 2. Slovakkia 22 p, 3. Ukraina 19 p, 4. Valgevene 11 p, 5. Luksemburg 4 p, 6. Makedoonia 4 p

G-grupi lõppseis: 1. Austria 28 p, 3. Venemaa 20 p, 3. Rootsi 18 p, 4. Montenegro 11 p, 5. Liechtenstein 5 p, 6. Moldova 2 p

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles