Euroliiga alustab, kaks eestlast platsil

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Kangur.
Kristjan Kangur. Foto: Baskonia.com

Täna startiv Euroliiga, Euroopa korvpallisõprade maiuspala, saab eestlaste jaoks õiged tuurid üles homme, kui mänge alustavad Siim-Sander Vene koduklubi ja paljude eestlaste lemmik Kaunase Žalgiris ning Kristjan Kanguri tööandja Vitoria Laboral Kutxa. Kui esialgu ajutise lepinguga meeskonda kuuluva Kanguri roll on veel ebaselge, siis Vene on vähemalt Leedu liiga kohtumistes kuulunud Žalgirise põhimeeste hulka.

«Leedu liiga ja Euroliiga on ikkagi kaks täiesti erinevat asja,» ei rutanud Siim-Sanderi isa, veel tunamullu Žalgirise abitreenerina Euroliiga karusselli kaasa teinud Priit Vene põhjapanevaid järeldusi tegema. Poja mängu suhtes on tal aga siiski kindlad ootused. «Loodan, et ta suudab teha sammu edasi – seda nii mänguaja kui ka tulemuslikkuse poolest.»

Novembris 25. sünnipäeva tähistav Vene tegi Euroliigaga tutvust juba viis aastat tagasi. Žalgirise särgis on ta Euroopa tugevaimas liigas pallinud ka kahel viimasel hooajal. Mullu kogus ta 12 mängu keskmisena neli punkti ja 1,4 lauapalli. Tänavuseks hooajaks on ta jõudnud korvpalluri parimasse ikka, kuid papa Vene soovide täitumiseks tuleb tal end kehtestada päris tiheda konkurentsiga meeskonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles