Mukunga stardib Saaremaal, Valencia maratoniks valmistuv Nurme võistlema ei tule

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ibrahim Mukunga Wachira.
Ibrahim Mukunga Wachira. Foto: Elmo Riig / Sakala

Reedel Kuressaares algavale 42. Saaremaa kolme päeva jooksule oli end eilse seisuga kirja pannud 592 osalejat, mis tähendab uut osavõtjate rekordit. Teiste seas võib jooksmas näha kaks aastat tagasi võitjaks tulnud Tiidrek Nurme keenialasest treeningpartnerit Ibrahim Mukunga Wachirat.  

Kuigi varasemate aastate praktika on näidanud, et nii mõnedki loobuvad jooksuüritusest erinevatel põhjustel ja registreerijaid lisandub veel ka jooksu esimesel päeval, võib vaatamata sellele oodata osalejate rekordarvu sündi. Seni suurim osavõtjate arv pärineb mullusest jooksust, mil esimese, 10 kilomeetri pikkuse etapi starti asus 510 jooksjat. Lisaks põhijooksule on oodata osavõtjate arvu rekordit ka noortejooksus, kuhu on end eilse seisuga registreerinud 126 noort. Möödunud aastall oli neid alla 100. Võrreldes mullusega antakse start noortejooksule avapäeval pool tundi enne põhijooksu starti. Paaride (elukaaslased või abikaasad) arvestuses võis jooksu kodulehelt lugeda kokku 34 paari, vahendas Jooksuportaal.ee.

Meestest osalevad kolme päeva jooksul mullune 2. koha omanik Argo Jõesoo ja 3. koha saavutanud veteransportlane, M40 vanuseklassi kuuluv Andrus Lein. Starti on oodata ka tänavuse Tartu linnamaratoni võitjat Rait Rataseppa, kes eelmisel aastal sai Saaremaal 7. koha. Kolme päeva jooksu vastu on huvi tundnud ka Tiidrek Nurme keenialasest treeningpartner Ibrahim Mukunga Wachira. Nurme ise valmistub 15. novembril toimuvaks Valencia maratoniks.

«Tänu Tõnu Vaheri ja tema meeskonna tegevusele olen täna tippjooksja. Suurima hea meelega jookseksin oma kodusaare armsatel radadel. Seekordne võistlus ei sobi kahjuks minu treeningplaanidesse. Küll aga saadan sinna võistlema oma keenialasest treeningpartneri Mukunga,» ütles Nurme Jooksuportaalile.

Naistest asub kolme päeva jooksu võitu jahtima Eesti linnajooksude sarja tänavune võitja ja maratoni Eesti meister Kaisa Kukk, kes Saaremaal jooksnud kolm korda. «Sel aastal tahaksin küll tulemus teha või olenevalt konkurentsist koha peale joosta. Jõudu tuleb jagada. Kohe esimesel päeval ei ole mõtet 100 protsenti endast anda. Eelmisel aastal jooksin naiskonna nimel haigena ja aasta varem luuümbrise põletikuga,» ütles Kukk Jooksuportaalile. Talle üritavad konkurentsi pakkuda maratoni Eesti meistrivõistluste pronks Mari Boikov ja Anu Teppo. 

Reedel kell 16.30 antakse Kuressaares J. Smuuli ja Tehnika tänava ristmiku lähedalt start kolme päeva jooksu esimesele, 10 kilomeetri pikkusele etapile. Laupäeval kell 12 lähetatakse jooksjad Torgu vallas Iide külas 16,195 km pikkusele etapile. Pühapäeval algusega kell 11 on Kuressaare kesklinnas Lossi ja Lasteaia tänava ristmikul kavas viimase, 16 kilomeetri pikkuse etapi start. Kolme päeva jooksu võitja selgub veidi enne keskpäeva Lossi tänaval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles