Kergejõustiklased ootavad alaliidult raha suhtes selgust

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Risto Mätas.
Risto Mätas. Foto: Albert Truuväärt

Kahel viimasel MMil odaviske lõppvõistlusel osalenud Risto Mätas ütleb, et Eesti Kergejõustikuliidu juhid pole usaldusväärsed. Karmi hinnangu põhjuseks on maailmas alati palju tülisid tekitanud maagiline sõna «raha» – teisisõnu toetussumma suurus, mille alaliit iga kuu sportlastele maksab.

Kergejõustiklased avastasid enda jaoks üllatusena, et Eesti Olümpiakomitee (EOK) poolt teatud taseme sportlastele ettenähtud igakuisest toetussummast 1333 eurot saavad nad kätte kõigest 540 eurot. «Meil polnud siiani aimugi, et tegelik summa on meile makstavast palju suurem – teadsime kogu aeg, et EOK maksabki meile 540 eurot kuus,» nentis Mätas. «Ilmselt on selline asi kestnud aastaid, kuid alaliidust on raha kohta info saamine ülimalt keeruline. Sportlaste jaoks on tegemist infosuluga.»

Mätase sõnul puudutab vaidlusi tekitav raha-teema eelkõige neid sportlasi, kes on täitnud olümpiamängude normi, kuid tiitlivõistlustel pole kõrget kohta saanud. A-, B- või C-kategooria sportlaste hulka nad ei kuulu ja seega sportlase palka ei saa. Selliste sportlaste nimekirjas on näiteks Mätase enda õpilane odaviskaja Magnus Kirt, 400 m tõkkejooksja Jaak-Henrich Jagor ja seitsmevõistleja Grit Šadeiko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles