MM-tiitlit jahtiv Solberg loobus Dakaril osalemisest

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Solberg (esiplaanil)
Petter Solberg (esiplaanil) Foto: SCANPIX

Autoralli maailmameistrit Petter Solbergi järgmisel Dakari kõrberallil siiski ei näe, sest norralane soovib keskenduda rallikrossi MM-tiitli kaitsmisele.

Solbergil pakuti maratonralliks kohta Toyota tehasetiimis, kuid rallikrossi MM-sarjas on tema edu lähima jälitaja ees kahanenud viimaste etappide ebaõnne tõttu vaid 22 punktile. Sõita jääb veel kaks etappi. «Mul ei ole piisavalt aega, et Dakari eel autot testida. Kui ma kuskile võistlema lähen, siis mitte selleks, et niisama osaleda. Lähen võitma,» lausus Solberg väljaandele Autosport. 

Järgmisel aastal tahab Solberg aga kindlasti Dakari ralli kavasse võtta. Endistest ja praegustest ralliässadest osalevad seekordsel rallil esmakordselt Sebastien Loeb ja Mikko Hirvonen, samuti on taas rivis tänavuse aasta alguses Dakari võitnud Nasser Al-Attiyah. Starti tuleb ka 2010. aastal võidutsenud, ent kolmel viimasel rallil katkestanud Carlos Sainz, kes sõidab sarnaselt Loebile Peugeot' tehasetiimis.

Veel kuuluvad Peugeot' staaride meeskonda kuus korda mootorrattal ja viis korda autol Dakari võitnud Stephane Peterhansel ning viis korda tsiklitel võitnud, kuid mulle samuti autorooli kolinud Cyril Despres. MM-sarjast tuttavatest meestest stardib ka tšehh Martin Prokop, kes kuulub Toyota tehasetiimi.

«Loebi ja Hirvoneniga võitlemine oleks fantastiline, kuid olen oma PSRXi rallikrossitiimiga nii palju vaeva näinud, et tahan täielikult tiitli kaitsmisele pühenduda. Dakariks valmistumisega pole mõtet kiirustada. 2017. aastal oleme stardis,» lubas Solberg.

2003. aastal autoralli MM-tiitli võitnud Solberg võitis mullu ka esmakordselt välja jagatud rallikrossi MM-tiitli. Tänavugi alustas ta hoaega võimsalt, kui noppis viielt esimeselt etapilt kaks võitu ja kolm teist kohta. Viimasest neljast etapist kolm on aga võitnud tema lähim jälitaja, rootslane Timmy Hansen. Solbergil on MM-tabelis 256 ja Hansenil 237 punkti. MM-sarja järgmine etapp peetakse eeloleval nädalavahetusel Itaalias, hooaeg lõpeb novembri viimasel nädalavahetusel Argentinas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles