UEFA liikmed toetavad ametist kõrvaldatud Platinid üksmeelselt

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michel Platini.
Michel Platini. Foto: SCANPIX

Euroopa Jalgpalli Liidu (UEFA) liikmesriikide esindajad kogunesid täna Šveitsi, et arutada ajutiselt ametist kõrvaldatud presidendi Michel Platini küsimust.

Koosviibimise tulemusena pälvis Platini UEFA liikmesriikide toetuse uuel aastal toimuvatel FIFA presidendivalimistel. Ametist lahkuv FIFA president Sepp Blatter on praegu kriminaaluurimise all ning ka Platinile pannakse süüks Blatterilt enam kui 1,8 miljoni euro suuruse makse vastuvõtmist. Platini kinnitusel oli tegu töötasuga aastatest 1998-2002, kui ta töötas Blatteri nõunikuna.

UEFA ametliku teadaande kohaselt peaks Platini kõigepealt saama võimaluse oma nime puhtakspesemiseks. Lisaks kutsuti uurijaid üles kiiresti töötama, et hiljemalt novembri keskpaigaks selgus majas oleks. 8. oktoobril kõrvaldas FIFA eetikakomisjon nii Blatteri kui ka Platini 90 päevaks ajutiselt ametist.

Ehkki Austria alaliidu president Leo Windtner teatas ajakirjanikele, et 54 Euroopa alaliidu toetus Platinile oli üksmeelne, väidab BBC, et liikmete seas leidub ka neid, kes kaaluvad teise võimalusena Hollandi Jalgpalli Liidu presidendi Michael van Praagi kandidatuuri. Väidetavalt plaanivad nende liikmesriikide esindaja kohtuda uue nädala alguses, et asja täiendavalt arutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles