Tiidrek Nurme saatis keenialasest treeningupartneri kodumaale abielluma

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TRT02: TIIDREK NURME JA MUKUNGA  : TARTU, EESTI, 21MAY15 -  
Pildil Ibrahim Wachira Mukunga ja Tiidrek Nurme
kt/Foto KRISTJAN TEEDEMA
TRT02: TIIDREK NURME JA MUKUNGA : TARTU, EESTI, 21MAY15 - Pildil Ibrahim Wachira Mukunga ja Tiidrek Nurme kt/Foto KRISTJAN TEEDEMA Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Eesti jooksuhooaeg on lõpusirgel ja seega siirdub Eesti viimase kümnendi ühe edukaima kesk- ja pikamaajooksja Tiidrek Nurme treeningpartner Ibrahim Mukunga Wachira talveks tagasi kodumaale Keeniasse.

«Viimane päev koos Mukungaga. Kahju kohe, saadaks justkui oma lapse ära. Loodetavasti Keenias kohtume,» kirjutas Nurme täna suhtlusportaalis Facebook.

Seepeale tekkis rida küsimusi: kas Eesti rahvajooksjate hirm jääb seekord Keeniasse pikemaks; kas Mukunga täidab kodumaal oma ammuse unistuse ehk abiellub ning mis on saanud tema soovist Eesti keel ära õppida ja 2020. aasta Tokyo olümpial kanda juba sini-must-valget võistlusvormi.

«Minu poolest oleks ta võinud seekord ka pikemaks Eestisse jääda, sest mulle oleks Mukungast suur abi olnud. Aga praegusel ajal on tal kodumaal  siiski mugavam olla. Sellist päris Eesti lund ta näinud veel polegi. Kevadel on tal plaan ikka tagasi tulla ja kuna mul on talvel traditsiooniliselt kavas Keenia laager, saab teda ehk ka seal näha,» selgitas Nurme Postimehele.

Erinevatel andmetel 23- või 26-aastane Mukunga on usinalt õppinud ka Eesti keelt, et lõpuks siin kodakondsus saada, aga Nurme hinnangul näitab vaid aeg, kas sellest midagi välja tuleb. «Ta oskab Eesti keelt loomulikult paremini kui enamik keenialasi ja mingi sõnavara tal juba on, aga omavahel vesteldes pole me kodakondsuse teemal tegelikult eriti tõsiselt peatnud. Aga ma ei välistaks mitte midagi, see sõltub eelkõige tema tahtmisest,» rääkis Nurme.

Suure tõenäosusega jätkub ka tuleval aastal juba kolm hooaega sarnasena püsinud stsenaarium, et Mukunga tuleb kevadel Eestisse, riisub Eesti rahvajooksudelt koore ja saadab suurema osa rahast Keeniasse kodustele. Et tema perekonda on siia raske tuua, siis polegi tal motivatsiooni kogu aeg Eestis viibida. Aga kõigepealt on tema eesmärk abielusadamasse jõuda.

Nurme sõnul pole see sugugi lihtne. «Tegelikult oli tal plaan juba eelmisel aastal seda teha, aga Keenias on omaette traditsioonid ja korrad, kuidas naist võtta. Ta ei vastanud veel päris nendele nõuetele, mis seatud on ja toona jäi see ära.»

Nurme ise valmistub elu esimeseks maratoniks, mis leiab aset 15. novembril Hispaanias Valencias. «Selleks on juba kaks ja pool kuud kõvasti tööd tehtud ning seni on kõik hästi sujunud. Kaks päeva tagasi läbisin esimest korda üldse järjest 40 kilomeetrit, aga tunne on hea. Usun, et Valencias on võimalik Rio olümpianormi ehk aega 2:17 rünnata küll.»

Viimane päev koos Mukungaga. Kahju kohe, saadaks justkui oma lapse ära. Loodetavasti Keenias kohtume.

Posted by Tiidrek Nurme on 19. oktoober 2015. a.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles