Kalev/Cramo sai Ühisliigas oodatud võidu ja portsu enesekindlust

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marco Killingsworth (palliga) vedas Kalev/Cramot 24 punktiga.
Marco Killingsworth (palliga) vedas Kalev/Cramot 24 punktiga. Foto: Tairo Lutter

KORVPALL. Kalev/Cramo sai Ühisliigas silmad pähe, kui hooaja esimeses kodumängus alistati Soomest külla sõitnud Loimaa Bisons 83:78. Kalevlased olid enne kohtumist mõnevõrra soosikuseisuses ja paremus pandigi lõpuks maksma, aga fantastilist tunnet ei jäänud ilmselt kellelegi.

Vähemalt on Ühisliigas tänu taseme ühtlustumisele ja Kalevi mängu paranemisele teist hooaega järjest seis selline, kus võite pole vaja võtta anomaaliatena, vaid asjade loogilise käiguna. Pühapäeval on hiilgav võimalus veelgi punkte noppida, sest Eestisse tuleb liiga uustulnuk Thbilisi Vita, kellest paistab kujunevat sarja autsaider.

Loimaaga mängis Kalev teist aastat järjest tasavägiselt, kuigi algus paistis teed sillutavat millelegi muule – viie minuti järel juhtis Kalev 18:6. Teisel veerandajal jõudis Soome klubi aga järele ja edasi pusiti juba punkt-punktis. Poolteist minutit enne lõppu sai Kalev siiski kaheksa punktiga ette ja Loimaa viimase minuti kaugvisete ralli nende jaoks olukorda ei päästnud.

Võrreldes Nymburkilt ja Saratovi Avtodorilt saadud kahe kaotusega tõi Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak esile senisest poole väiksema pallikaotuste arvu. «Kui me oleks uuesti 20 pallikaotust teinud, siis oleks meil endiselt tabelis null võitu. Kümme on juba täiesti normaalne arv ja kindlasti saab selle arenguga rahule jääda,» rääkis ta pärast kohtumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles