Kubica otsib järgmisel aastal uusi väljakutseid

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Kubica.
Robert Kubica. Foto: SCANPIX

Poola võidusõitja Robert Kubica teatas, et järgmisel hooajal ta ralli WRC-sarjas kaasa ei tee. Endine vormel-1 staar otsib uusi väljakutseid ning naaseb ilmselt ka ringradadele.

2011. aastal sai Kubica ralliõnnetuses sedavõrd tõsiselt vigastada, et vormeliroolis ta enam jätkata ei saanud. Mees leidis uue väljakutse ralli näol ning on WRC autoga näidanud pea alati suurepärast kiirust, kuid probleeme on mehel olnud rajal püsimisega.

«Kolm aastat tagasi, kui naasin vigastuse järel sporti, siis oli ralli minu jaoks hea väljakutse. Järgmisel aastal tahan aga proovida midagi teistsugust,» ütles ta WRC lehele. Siiski ei välistanud poolakas, et võib muude tegevuste kõrval ka mõnel rallil kaasa teha.

Vormel-1 sarjas tegi Kubica debüüdi 2006. aastal BMW meeskonnas. Juba teisel hooajal sai ta kokkuvõttes kuuenda koha ning kõige edukamaks kujunes aasta 2008, kui Kubica võitis ühe etapi ning lõpetas hooaja neljandana.

2011. aasta veebruaris tegi Kubica ralliautoga tõsise avarii ning saadud vigastuste tõttu ei saanud ta enam vormel-1 sarjas jätkata. Hiljem naasis ta siiski ralli juurde ning 2013. aastal võitis poolakas tiitli WRC2 sarjas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles